Aanvragen knoflook oktober 2020

In oktober kunt u invoercertificaten aanvragen voor verse of gekoelde knoflook met de GN-code 0703 20 00 voor de 3e deelperiode van 2020. Bij invoer van dit product in de Europese Unie betaalt u een verlaagde invoerheffing van 9,6% ad valorem.

Beschikbare hoeveelheden
Bent u een traditionele importeur? Dan mag u evenveel aanvragen als uw referentiehoeveelheid. Dat is het gemiddelde van de door u ingevoerde hoeveelheid verse knoflook (GN 0703 20 00) in de laatste 3 kalenderjaren, voorafgaand aan de nieuwe contingentsperiode.
 
Bent u een nieuwe importeur? Dan mag u maximaal 10% aanvragen van de totale hoeveelheid die beschikbaar is per deelperiode en per oorsprong. Dat is de som van de beschikbare hoeveelheid voor traditionele en nieuwe importeurs. U vindt de hoeveelheden in de tabel onder Download.
 
Aanvragen
Voor deze inschrijving kunt u alleen digitaal aanvragen. U kunt uw aanvragen op werkdagen indienen tussen 1 en 7 oktober 2020, op de laatste dag uiterlijk om 13:00 uur. Dit kan via Direct regelen op de mijn.rvo.nl-pagina Knoflook invoeren.

Voor uw digitale aanvraag heeft u nodig:

  • e-Herkenning niveau 2+;
  • genoeg TAN-codes om uw aanvragen te bevestigen;
  • machtigingen voor collectieve aanvragen;
  • uw 9-cijferige relatienummer.

Zekerheid
Tegelijkertijd met uw aanvraag stelt u een zekerheid van € 6 per 100 kilogram. Meer informatie daarover vindt u op onze informatiepagina Zekerheid.

Toewijzing
De Europese Commissie (EC) publiceert de toewijzingen op een openbare website (pdf). U vindt deze als volgt: klik aan de linkerkant van het scherm eerst op het linker icoontje. Er opent zich een zijbalk. Klik daarna op het middelste icoontje en selecteer uw taal, het gewenste jaartal, de sector en tenslotte het contingentsnummer.

RVO publiceert geen toewijzingen als er geen aanvragen zijn ingediend of als alle aanvragen volledig zijn toegewezen.

Meer weten?
Meer informatie vindt u op de pagina Invoer knoflook.
Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Bij vragen over:

  • uw aanvraag: 088 042 6762
  • uw zekerheid: 088 042 6600

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven