Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fernando Martín, BioProcam:

"De markt staat te popelen om te beginnen met de Spaanse avocado's"

Door de hoge temperaturen in Zuid-Spanje zal de oogst van de eerste Bacon-avocado's tussen een week en tien dagen vroeger kunnen beginnen.

"We gaan normaal rond half oktober van start, maar volgende week gaan we reeds de eerste avocado’s met gladde schil van het ras Bacon plukken op de vroegste percelen. Tests op het vetgehalte wijzen uit dat de avocado bijna klaar is om geoogst te worden", legt Fernando Martín uit, manager van de coöperatie BioProcam uit Granada, die biologische tropische groenten en fruit teelt en afzet.

Maar ook de hoge vraag zorgt er voor dat het seizoen iets eerder op gang komt, zo weet de manager. "Onze klanten staan te popelen om te beginnen met Spaanse Bacon-avocado's. De markt biedt momenteel hoge prijzen en alles wijst erop dat er ons een mooi seizoen staat te wachten. Na de Bacon is het de beurt aan de Hass. Het merendeel van onze avocado’s zijn van dit ras en steeds meer vervangen we er de Bacons mee."

De volumes zullen naar verwachting dit jaar lager uitvallen. "De opbrengsten per hectare variëren sterk per zone, maar over het algemeen worden er dit jaar 20 à 30% minder avocado’s verwacht", vervolgt Fernando Martín. "Maar door de nieuwe aanplanten van onze telers hopen we de daling van het rendement te kunnen compenseren en uit te komen op hoeveelheden die in de lijn liggen van vorig jaar", voegt hij eraan toe.

Bio Procam brengt sinds twee weken Osteen-mango's op de markt en over een week gaat het bedrijf over op Kent en nog iets later op Keitt, het ras waar het de meeste volumes van heeft.

"De vraag naar mango's is redelijk goed en de prijzen zijn acceptabel voor het biologische product. Maar ik zie wel dat er misschien iets te veel mango’s tegelijk op de markt komen, want het ras Osteen is de meest geplante mango in Málaga. Toch ziet het ernaar uit dat het aanbod vanaf volgende week een beetje daalt en dan kunnen de prijzen weer wat stijgen”, zo voorspelt Fernando Martín.

Voor meer informatie:
Fernando Martín Calllejón (manager)
Bio Procam
Ctra Almería km. 1,6- Motril (Granada) - Spanje
Tel: +34 958600306
direccion@procamsca.com
www.procamsca.com

Publicatiedatum: