Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Charles Cattoir, Primalof / De Smet

“Witloofsector investeert in zichzelf na mooi seizoen met hoge prijzen”

Tholen – Na een traditionele rustige zomer waar de prijzen naar oude gewoonten zakten, is sinds een week de witloofmarkt weer aangetrokken. “Sinds het weer is omgeslagen gaat de vraag en de prijs de goede kant op”, vertelt kersverse zaakvoerder Charles Cattoir van Primalof. “De relatief rustige zomer hadden we nodig om onze werknemers wat rust te geven, maar ook voor onderhoud van onze machines. We hebben het in het voorjaar zo druk gehad, dat we wel wat rust konden gebruiken.”


Yves D’Hauwers en Charles Cattoir. Foto: Pieter De Malsche

“Momenteel werken we nog met oude witloofpennen en de nieuwe verwachten we dit jaar wat later, omdat de decimeters er nog niet zijn. De regen van de afgelopen dagen kwam als geroepen dus we hopen dat de nieuwe pennen nog wat groeien. Nu de pennen zo laat gerooid worden, begint er langzaamaan een tekort aan pennen te komen. Wij hebben vroeg in het jaar al pennen bijgekocht en nu blijkt dat we een goede keuze hebben gemaakt. Tot de nieuwe pennen er zijn, kunnen wij gelukkig blijven draaien”, aldus Charles.

Charles heeft Primalof, sinds begin mei dit jaar, overgenomen van Yves D’Hauwers en sindsdien zijn de rollen goed verdeeld. “Yves is de teeltmeester. Hij heeft nu veel meer tijd om de teelt te controleren, de percelen te bekijken en alles beter op te volgen. Dit is een zeer positieve evolutie. Ik houd mijzelf bezig met de andere taken zo, zoals het commerciële verhaal en Yves adviseert mij. Iedereen weet zijn verantwoordelijkheid en dat werkt zeer prettig. Corona heeft weinig roet in het eten gegooid. De administratie omtrent de overname verliep wat langzamer, maar uiteindelijk is alles goed gekomen.”

“Als we terugkijken op het vorige seizoen, kunnen we zeer positief zijn. In het voorjaar hebben we als sector hoge prijzen kunnen maken, waardoor er weer vertrouwen is gekomen. We zien dat bedrijven weer gaan investeren in nieuwe machines of technologie. De witloofmarkt is een vrij klassieke industrie dus het is mooi om te zien dat de sector zich wil ontwikkelen. Ontwikkeling doet de kwaliteit ten goede en daar kan de hele sector van mee profiteren”, besluit Charles.

Voor meer informatie:
Charles Cattoir
Primalof / De Smet
Leeg Bracht 23
9860 Balegem
Gsm 0483/48.47.17
charles@primalof.be    
www.primalof.be