Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinees citroenseizoen begint, prijzen 40% hoger

Tongnan in Chongqing is een van de drie grootste citroenteeltgebieden van China. De provincie ligt in het midden van China. De gemiddelde jaartemperatuur is 17,9℃. De bodem is licht zuur en draineert zeer goed. Dit zijn uitstekende omstandigheden voor de teelt van citroenen. Meer dan de helft van de Chinese exportcitroenen is afkomstig uit Tongnan. Kopers over de hele wereld houden de citroensector in Tongnan dan ook nauwlettend in de gaten. Deze citroenen reizen per China Express Railway over de ‘one belt, one road’ naar Duitsland, Rusland en bijna 30 andere landen. Tongnan County is daarmee een van de drie belangrijkste teeltgebieden van citroenen ter wereld.

Citroenverwerkingsfaciliteit van Huida Lemon Science and Technology Group

Eureka citroenen

"Onze citroenen komen uit onze eigen boomgaard in Tongnan, Chongqing. De boomgaard heeft een areaal van ongeveer 667 hectare. Wij telen voornamelijk de internationaal geprezen Eureka-variëteit. Het teeltseizoen begint elk jaar in september en duurt tot augustus van het daaropvolgende jaar. We kunnen het hele jaar door citroenen leveren en ze kunnen tot 11 maanden worden bewaard," zegt Wang, verkoopdirecteur bij Huida Lemon Science and Technology Group.

Huida citroenverwerkingsfaciliteit

Huida citroenboomgaard

Op de vraag naar de impact van de slechte weersomstandigheden die zich dit jaar vaak in China voordoen, antwoordt Wang: "We maken gebruik van de geografische ligging van Tongnan en de superieure natuurlijke omgeving. De groei van onze citroenen heeft niet geleden onder de slechte weersomstandigheden."

"Als we naar de huidige situatie kijken, voorspellen we dat de citroenprijs tot 40% zal stijgen in vergelijking met vorig jaar. Er zijn verschillende redenen voor deze ontwikkeling. Ten eerste is de opbrengst dit jaar kleiner. Ten tweede is de kwaliteit van het product beter dan vorig jaar. Ten derde zijn citroenen gunstig voor het immuunsysteem, wat een belangrijke aspect is tijdens de Covid-19-pandemie. Daarom is de consument dit jaar bijzonder geïnteresseerd in citroenen."

"Momenteel verkopen wij onze citroenen onder onze eigen merknaam Huida op de binnenlandse markt en in het buitenland. Op de binnenlandse markt leveren wij voornamelijk aan Yonghui, Walmart en Huarun. Op de overzeese markten exporteren we vooral naar Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Rusland, Centraal-Azië en West-Europa. Verder hebben we geïnvesteerd in onze online-verkoopkanalen om onze klanten beter te kunnen bedienen tijdens de pandemie. Alleen zo kunnen we garanderen dat we onze uiteenlopende klantengroepen tevreden stellen."

Kantoor van Huida Lemon Science and Technology Group in Chongqing

Over Huida
De Huida Lemon Science and Technology Group is in 2007 in Chongqing opgericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tongnan, Chongqing. Het bedrijf integreert teelt, onderzoek en ontwikkeling, verwerking en verkoop. Huida Lemon heeft in totaal meer dan 1,3 miljard yuan (bijna 162 mln euro) geïnvesteerd voor de ontwikkeling van een faciliteit met een jaarlijkse verwerkingscapaciteit van meer dan 200 duizend ton citroenen.

Voor meer informatie:
De heer Wang
Huida Lemon Science and Technology Group Co., Ltd.
+86 199 2228 0621 
WhatsApp: +86 199 2228 0621 
WeChat ID: +86 199 2228 0621
hdguolong@163.com
www.hdlemon.com 

Publicatiedatum: