Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oogst 2020 van uitzonderlijke kwaliteit

De wederopstanding van de Italia druiven

“Het huidige seizoen van de Italia druiven, die op Sicilië worden geteeld, lijdt momenteel nog onder de consumptie van de vroege druiven. Gelukkig zijn onze druiven dit jaar van uitzonderlijke kwaliteit en we zijn optimistisch over de prijsontwikkeling, die zal plaatsvinden vanaf dit moment tot december”, zegt druiventeler Vincenzo Di Pasquale.

Vincenzo Di Pasquale

“Wij als druiventelers hebben twee zware jaren achter de rug, omdat de teelt van 2018 werd geruïneerd door het fenomeen cracking en in 2019 waren de prijzen zó laag dat veel ondernemers nauwelijks hun hoofd boven water konden houden. In dat jaar was de kwaliteit van de druiven erg slecht en dit veroorzaakte een daling van de prijzen”, zegt Di Pasquale. 

“Dit jaar lijkt er sprake te zijn van een wederopstanding van de Italia druif, die vroeger overal in Europa werd gewaardeerd. In tegenstelling tot sommige pitloze druivenrassen, hebben de Italia druiven geen behandeling ondergaan en daarom is hun groei natuurlijker. De consument lijkt het vertrouwen in onze druif te hebben hervonden”, zegt de ondernemer.

“Wij denken dat geïntegreerde tuinbouwtechnieken, mits goed uitgevoerd, net zo goed zijn als biologische of biodynamische methoden. Goede en gezonde gewassen verkrijg je op het land en niet met marketing en het bewijs hiervan is de Italia druif. Deze heeft, ondanks de aanwezigheid van pitten veel gezonde eigenschappen.”

“De geur en smaak van de Italia druif zijn dit jaar echt uitzonderlijk. De kleur van de schil varieert van strogeel tot amber en met de typische puntjes, of sproetjes, die een teken zijn van de natuurlijkheid van de druif. Het heeft een intens zoete aroma met een muskaatachtige nasmaak. Het Brix-niveau is in veel gevallen rond de 20”, concludeert Di Pasquale.

De kiloprijs ligt tussen de €0,60 en €1,00. De komende dagen zou dit moeten stijgen, aangezien de druiven van lagere kwaliteit niet meer te verkrijgen zijn.

Voor meer informatie:
Vincenzo Di Pasquale
Società Agricola Di Pasquale Srl 
Via Michelangelo, 7
93010 Delia (CL) - Italiië
+39 0922 826009
+39 339 4895230
amministrazione@dipasqualeortofrutta.com
www.donnalia.com 

Publicatiedatum: