Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl en Intermarché krijgen groter marktaandeel in Portugal

Lidl en Intermarché krijgen groter marktaandeel in Portugal
Lidl en Intermarché zijn de enige supermarktketens in Portugal die in de periode van januari tot augustus van dit jaar hun marktaandeel hebben weten te vergroten. Uit een onderzoek van Kantar blijkt dat het marktaandeel van Lidl jaar op jaar met 0,6 percentagepunten is gestegen tot 11,3%. In het geval van Intermarché is het marktaandeel met 1 percentagepoint toegenomen tot 8,8%.
Bron: esmmagazine.com

Slovenië: Mercator Group heeft 4,4% meer halfjaaromzet
Mercator Group heeft melding gemaakt van een toename van 4,4% in halfjaaromzet. In de eerste helft van het huidige fiscale jaar werd zodoende een omzet gegenereerd van € 1,06 mld. Binnen het retailsegment steeg de omzet met 7,4%. Jaar op jaar gezien nam de bruto winst met 1,7% toe tot € 83,4 mln. De grootste dochteronderneming van het conglomeraat, Poslovni sistem Mercator, had een toename in omzet bij zijn kernactiviteiten van 8,2% en bij zijn retailomzet van 4,8%. De vergelijkende netto winst over het afgelopen halfjaar stond op €86.000. Het bedrijf had in de afgelopen periode te maken met hogere arbeidskosten en extra kosten in verband met veiligheidsmaatregelen wegens COVID-19.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Sainsbury’s gaat bezorgcapaciteit verdubbelen
Sainsbury’s gaat zijn capaciteiten voor thuisbezorging verdubbelen. Met het einde van oktober moet het bedrijf in staat zijn om 700.000 online bestellingen per week te verwerken, oftewel twee keer zoveel als zes maanden geleden. Net als de belangrijkste concurrenten van Sainsbury's heeft de investering in thuisbezorging te maken met de toegenomen vraag naar online kanalen wegens de pandemie. Bestellingen kunnen nu zowel een half uur eerder als een half uur later op de dag worden bezorgd, oftewel van 6:30 tot 23:30. Ook zijn er 200 nieuwe afhaalpunten opgezet en worden in de komende maanden 1.000 extra bestelwagens ingezet.
Bron: kamcity.com 

Rakuten trekt zich terug uit Duitsland
Het Japanse Rakuten gaat zich terugtrekken uit de Duitse markt. Er kunnen niet langer nog via Rakuten.de bestellingen worden geplaatst. Op 15 oktober wordt de Duitse online marktplaats gesloten. Het besluit om met de activiteiten in Duitsland te stoppen heeft te maken met de moeilijkheden die Rakutent tegenkwam om van het platform een relevante aanwezigheid in de Duitse sector te maken. Rakuten.de is meer dan tien jaar actief geweest en heeft zich sinds oprichting opgewerkt tot de vijfde grootste online marktplaats van het land. 
Bron: ecommercenews.eu 

Online merken Ocado, Deliveroo en Just Eat groeien het snelst in VK
De online retail- en thuisbezorgmerken Ocado, Deliveroo en Just Eat zijn enkele van de snelst groeiende merken van het Verenigd Koninkrijk. Dit blijkt uit het rapport 2020 BrandZ Top 75 Most Valuable UK Brands, dat is opgesteld door WPP en Kantar. Ocado maakte al een opmars voordat het coronavirus uitbrak. De online capaciteiten en het onderscheidend vermogen van het merk van Ocado zorgde voor de positie van snelst groeiend merk binnen het Verenigd Koninkrijk. De waarde van Ocado is met 63% toegenomen tot £ 2,7 mld (€ 2,96 mld), wat goed is voor de 18e plaats in de Top 75 van meest waardevolle Britse merken.
Bron: prnewswire.com 

China: CR Vanguard breidt partnerschap met Dada Group uit
China Resource Vanguard heeft zijn strategische samenwerking met het online retailplatform Dada Group uitgebreid. De twee bedrijven gaan zich meer richten op productmanagement, marketing en afzet via verschillende retailkanalen. JD Daojia zal CR Vanguard voorzien van geïntegreerde oplossingen voor online retail, zoals verschillende faciliteiten voor distributie. Dada Now, een platform voor lokale online retail van Dada Group, zorgt voor verschillende thuisbezorgservices bij winkels van CR Vanguard.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Carrefour investeert in Egypte
Carrefour is van plan om EGP 200 mln (€ 10,8 mln) te investeren in uitbreidingen in Egypte. Het geld wordt gebruikt voor nieuwe winkels en de renovaties van oudere filialen. In eerste instantie zullen er nieuwe supermarkten worden geopend in Caïro en Alexandrië, Met het einde van dit jaar moeten in totaal negen nieuwe vestigingen aan het netwerk zijn toegevoegd, waardoor het totaal op 63 locaties komt. Ook wordt een deel van de investering gebruikt om digitale mogelijkheden in Egypte uit te breiden, zoals door middel van geïntegreerde e-commerce. In de praktijk betekent dit dat klanten bij 18 winkels in Caïro en Alexandrië online boodschappen kunnen bestellen. De online capaciteiten moeten in november zijn verdubbeld. Op de lange termijn moet dit ervoor zorgen dat het aandeel van online kanalen binnen de totale omzet uit zal groenen van rond de 5% naar rond de 13%.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Zweden: Coop hanteert nieuwe doelstelling voor verminderen van verspilling
Coop Sweden heeft nieuwe doelstellingen aangekondigd met betrekking tot het verminderen van voedselverspilling. Met 2025 moet de totale voedselverspilling neer komen op minder dan 1% van de totale omzet. De nieuwe doelstelling laat zien hoe gemotiveerd Coop is om meer verantwoordelijkheid te nemen met betrekking tot het verminderen van verspilling van levensmiddelen.
Bron: esmmagazine.com 

VK: voorkeur voor gebroeders Issa voor Asda-overname
De gebroeders Issa, miljardairs die verantwoordelijk zijn de Britse tankstationketen EG Group, hebben van Walmart de voorkeur gekregen als nieuwe eigenaren van de supermarktketen Asda. Bij een overname door Mohsin en Zuber Issa in samenwerking met het investeringsbedrijf TDR Capital wordt de waarde van Asda geraamd op meer dan £ 6,5 mld (€ 7,12 mld). Aanvankelijk werd gedacht dat Walmart, het Amerikaanse moederbedrijf van Asda, zijn voorkeur zou geven voor Apollo Global Management.
Bron: news.sky.com 

VS: Kenny Family Stores begint productwedstrijd
De in Delaware gevestigde supermarktketen Kenny Family Stores heeft onder de naam Aisle Trials een wedstrijd voor nieuwe producten opgezet. De wedstrijd wordt georganiseerd in combinatie met een online videoreeks. Lokale ondernemingen in Delaware worden uitgenodigd om hun producten te presenteren. De winnaar van de wedstrijd maakt kans om het product op te laten nemen in de winkels van Kenny Family Stores.
Bron: prnewswire.com 

VS: Kroger en Ocado plannen dc in Romulus, Michigan
De Amerikaanse supermarktketen Kroger en de Britse online supermarkt/tech-leverancier Ocado zijn van plan om in Romulus, Michigan een distributiecentrum voor online retail op te zetten. Eerder was al bekend dat Kroger en Ocado plannen hadden voor een logistiek centrum in de Great Lakes Region.
Bron: prnewswire.com 

VS: Zero Grocery krijgt US$ 3 mln aan financiering
De Amerikaanse online supermarkt Zero Grocery heeft voor US$ 3 mln (€ 2,58 mln) aan financiering verkregen. Er is nu sinds de oprichting in 2019 voor US$ 4,7 mln (€ 4,04 mln) in de startup geïnvesteerd. Zero Grocery onderscheidt zich van de concurrentie door uitsluitend gebruik te maken van herbruikbaar verpakkingsmateriaal. Hoewel het kapitaal dat in het bedrijf omgaat relatief bescheiden is, toont de nieuwe financieringsronde wel aan hoe duurzame retail een steeds grotere rol gaat spelen.
Bron: progressivegrocer.com 

Canada: Amazon zoekt 3.500 werknemers in British Columbia en Ontario
Amazon is van plan om 3.500 werknemers aan te nemen voor locaties die worden opgezet in British Columbia en Ontario. 3.000 van de nieuwe vacatures zijn bedoeld voor de omgeving van Vancouver, waar Amazon zijn aanwezigheid wil vergroten. De overige 500 banen betreffen een nieuwe faciliteit in Toronto.
Bron: canadiangrocer.com 

Publicatiedatum: