Joint venture tussen Unlimited Group en Cape Fresh Produce

Icon Fruit brengt het beste van twee ervaren steenfruitspecialisten samen

Icon Fruit is een nieuwe Zuid-Afrikaanse steenfruit-exportspecialist, een joint venture tussen Cape Fresh Produce en de Unlimited-groep. De nieuwe entiteit is onderverdeeld in Fruits Unlimited, de exportfruitmarketingafdeling van de Unlimited Group, en brengt een sterke aanvoer van traditionele steenfruitvariëteiten samen met de cultivars van pruimen, pluots en abrikozen van de Unlimited Group.

"Icon Fruit biedt een interessant totaalpakket: wij hebben veel late nectarines uit het Ceres-gebied en vroegere nectarines uit warmere gebieden. Dan zijn er de Zaiger Genetics pluggen en enkele andere pruimencultivars die we naar Icon Fruit brengen. Tezamen hebben we een sterk abrikozenaanbod," zegt commercieel directeur Lohan Marais van Icon Fruit.

Jako van Lill van de Unlimited Groep is commercieel directeur van Icon Fruit. De algemeen directeur van Icon Fruit is Stefan du Plessis, voormalig algemeen directeur van Delecta.

De pruimenbloei was uitzonderlijk in de Kaap dit voorjaar (foto's: Icon Fruit).

"Wat beide partijen aantrok in deze nieuwe onderneming is dat we allebei iets unieks in het samenwerkingsverband kunnen brengen, en daarmee hebben we een heel lang steenfruitseizoen, van oktober tot april", voegt Marais eraan toe. "Samen zullen we onze klanten een zeer goede service kunnen bieden. Icon Fruit biedt veel van de traditionele abrikozencultivars van Ceres en Robertson aan. Het aanbod van Icon Fruit bestaat nu uit pruimen, pluots en abrikozen van de Zaiger Genetics van het vroegere Fruits Unlimited." Tachtig procent van het assortiment van Icon Fruit bestaat uit steenfruit, de rest bestaat uit peren.

De nieuwe onderneming brengt een breed scala aan klanten samen in het Verenigd Koninkrijk en de EU, het Midden-Oosten, de eilanden in de Indische Oceaan, India, Rusland en het Verre Oosten.
"Naast de belangrijke traditionele markten is het Zuid-Afrikaanse steenfruit goed ingeburgerd in het Midden-Oosten," zegt Marais,"terwijl we in het Verre Oosten groeikansen zien."

Goede vroege marktkansen in Europa verwacht
In week 42 verwachten ze het eerste steenfruit van het seizoen, vroege perziken en nectarines, te oogsten. Pruimen en abrikozen komen nu net in het bloeiseizoen; koele weersomstandigheden zouden dit kunnen vertragen. "Van wat we horen lijkt het erop dat Spanje eerder dit jaar zou kunnen eindigen dan gewoonlijk, dus er zouden goede mogelijkheden kunnen zijn om zo vroeg mogelijk op de markt te komen."

Icon Fruit wil zoveel mogelijk vroeg steenfruit per luchtvracht verzenden en hopelijk zullen, nu Zuid-Afrika op niveau 1 van Covid zit, de vluchten vanaf de internationale luchthaven van Kaapstad toenemen.

Voor meer informatie:
Lohan Marais
Icon Fruit
+27 72 643 4204
lohan@iconfruit.co.za
www.iconfruit.co.za
www.capefreshproduce.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven