Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Pluk ‘m zelf ‘ Betuws appelseizoen van start

De Betuwse Appelplukdagen zijn van start! In het weekend van 25, 26 en 27 september konden en in het weekend van 2, 3 en 4 oktober kunnen bezoekers appels komen plukken in de boomgaard. Nu de appels weer in groten getale beschikbaar komen, kunnen ook toeristen die een bezoek brengen aan de Betuwe, appels komen plukken. Vrijdag 25 september plukte Jan de Boer, speerpuntvoorzitter Recreatie & Toerisme van Fruitdelta Rivierenland, het eerste kistje vol met Betuwse appels als start van de Betuwse Appelplukdagen. Bij het plukken in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen werd hij vergezeld door Flipje, het vrolijke fruitbaasje uit Tiel.


Vrijdag 25 september plukte Jan de Boer het eerste kistje vol met Betuwse appels als start van de Betuwse Appelplukdagen. Bij het  plukken in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen werd hij vergezeld door fruitteler Aart Blom en Flipje, het vrolijke fruitbaasje uit Tiel. Foto: Iris Spaink

Fruitteler Aart Blom: “Bezoekers kunnen in een aangegeven gedeelte van de boomgaard zelf appels plukken. Via Social Media kregen we hier veel vragen over binnen. We geven daar graag een vervolg aan. Als het kistje vol zit, worden de appels afgewogen en kan de bezoeker de appels afrekenen bij de kassa. Uiteraard wordt gezorgd voor voldoende ruimte tussen de plukkers en er is een duidelijke looproute in verband met de coronamaatregelen”.

Hollandse gezelligheid
Aart vervolgt: “In de weekenden zorgen wij voor Oma’s eigen gemaakte erwtensoep en voor een muzikale noot in de boomgaard. Zo kwamen zaterdagmiddag 26 en zondagmiddag 27 september de straatmuzikanten De Nijlpaarden optreden. Op zaterdagmiddag 3 oktober komt Het Betuws HouthakkersCollectief het publiek vermaken. Deze gelegenheidsband treedt op in een passend houthakkers-outfit.


Foto: Iris Spaink

Fruitbeleving in Rivierenland
Jan de Boer: “Mooi om te zien dat deze vorm van fruitbeleving nu al veel bezoekers trekt. Met name van buiten de regio, zoals de Randstad. Op deze manier kunnen toeristen kennis maken met wat wij als regio te bieden hebben. Wij zijn van oudsher een fruitregio en nu kan men het ook echt beleven en zien waar het fruit vandaan komt”..

Streeckerij de Betuwe
Bij de opening van het ‘pluk ‘m zelf seizoen werd ook gesproken over het fruitbelevingsconcept ‘Streeckerij de Betuwe’, dat qua locatie staat gepland nabij de boomgaard in Wadenoijen. Dat moet een dagattractie worden waar veel toeristen naar toe gaan komen om te beleven wat de regio te bieden heeft.


Foto: Iris Spaink

Voor een haalbaarheidsonderzoek naar de realisatie van de Streeckerij de Betuwe is in 2019 een bijdrage verstrekt uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland. Met deze bijdrage uit dit fonds stimuleert FruitDelta Rivierenland vernieuwende plannen die de regio versterken.

Jonagold appels
De boomgaard hangt vol met rijpe appels van het ras ‘Jonagold’. Je kunt er appelmoes van maken, appelsap van persen, een heerlijke appeltaart van bakken of zo uit de hand op eten. De prijs voor de zelf geplukte appels bedraagt slechts € 1,00 per kilo. De pluktijden zijn van 9.00 tot 18.00 uur. Toegang tot de boomgaard en het parkeren is gratis.

Locatie
Boomgaard D’n Kerkewaerdt
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.
Adres: T-splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014 ME Wadenoijen
www.betuwekers.nl 

Publicatiedatum: