China exporteert voor het eerst kiwi's naar Chili

China heeft onlangs 40 ton kiwi naar Chili geëxporteerd. De kiwi's zijn geteeld in de nationale kiwiboomgaard in Mei County, Shaanxi. De kiwi's zijn in koelcontainers naar Chili verscheept. De reis van China naar Santiago en andere nabijgelegen steden in Chili duurde 40 dagen. Dit was de eerste keer dat China kiwi's naar Chili exporteerde.

Mei County is het belangrijkste teeltgebied van kiwi's in China en de oorspronkelijke bron van alle kiwi in de wereld. Dit gebied is bij uitstek geschikt voor de teelt van kiwi's. Het totale areaal van de kiwiplantage in Mei County en de jaarlijkse opbrengst zijn beide groter dan die van Nieuw-Zeeland.

Het totale areaal van de kiwiplantages in het district Mei bedraagt inmiddels meer dan 20.000 ha en de sector is meer dan 3 miljard yuan (376 miljoen euro) waard. De export van kiwi's uit Mei County naar Chili zal naar verwachting ruim 850.000 euro opleveren.

China en Chili onderhouden nauwe handelsbetrekkingen. China is de grootste afnemer van Chileens fruit in Azië. Statistieken tonen aan dat 90% van de Chileense kersen geëxporteerd wordt naar China, ver voor op de Verenigde Staten, die tweede op deze exportlijst staan. Daarnaast zijn ook de Chileense druiven en citrus in trek op de Chinese markt.

Bron: cnr.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven