Verlaagd BTW-tarief voor typische Letse groenten en fruit nog drie jaar van kracht

De Letse regering heeft besloten dat in de komende drie jaar, van 2020 tot 2023, een verlaagd BTW-tarief van 5% van kracht blijft voor typische Letse groenten en (zacht)fruit. Drie jaar geleden werd het tarief verlaagd om het concurrentievermogen van de lokale telers te stimuleren en de schaduweconomie te verminderen, zo meldt Latvijas Radio.
Om te voorkomen dat deze stap de begroting raakt, is besloten dat het ministerie van Landbouw de 3 miljoen euro voor het initiatief uit eigen middelen zal betalen.

"In totaal zien we dat de sector 15 miljoen euro meer aan belastingen heeft betaald dan voorheen, wat opweegt tegen de steun van 3 miljoen euro. De schaduweconomie is al met 20% verminderd. Op basis hiervan lijkt mij dit een goed argument om dit verlaagde tarief aan te houden," aldus Janis Eglitis, hoofd van het bureau van het ministerie van Landbouw.

Op dit moment bevat de lijst van voedingsmiddelen waarvoor dit verlaagde tarief geldt onder meer appelen, frambozen, rode bessen, peren, wortelen, kweepeer, citroengras, suikermaïs, sla, veenbessen, kruisbessen, venkel, bieten, rapen, kool, komkommers, courgettes en aardappelen. De lijst bevat in totaal 64 groenten- en fruitsoorten.

Bron: rus.lsm.lv


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven