Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Irrigatie waarschijnlijk bron van Cyclospora uitbraak in slaproducten

Een uitbraak in meerdere Amerikaanse staten van Cyclospora-infecties is volgens de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) voorbij. De infecties zijn onderzocht en werden in verband gebracht met door Fresh Express verwerkte en verpakte slaproducten.

De uitbraak ging om zowel Fresh Express-merkproducten als producten door Fresh Express bewerkt voor winkelmerken als Aldi, Giant Eagle, Hy-Vee, Jewel-Osco, ShopRite en Walmart. Het onderzoek van de FDA (Food and Drug Administration) wordt voortgezet in samenwerking met de autoriteiten van Florida en een regionaal waterschap.

De FDA meldt in een verklaring: “Het traceeronderzoek van de FDA is afgerond, maar de oorzaak of bron van de uitbraak is niet precies vastgesteld. Het onderzoek gaat in samenwerking met  staatslandbouwbeheer en het regionale waterschap door.”

De FDA onderzocht meerdere teeltbedrijven. Van één ervan, in Zuid-Florida, werden monsters genomen. De FDA blijft met de staat Florida en het lokale waterdistrict samenwerken om te proberen de bron, die in het regionale waterbeheerkanaal C-23 ten westen van Port St. Lucie werd gevonden, nader te bepalen.

De aanwezigheid van Cyclospora in een kanaal dat voorheen irrigatiewater in de regio leverde en in het bijzonder aan het teeltbedrijf dat in het onderzoek naar voren kwam, suggereert echter de noodzaak van een gezamenlijke inspanning van de staat, de federale overheid en sectorpartners om de omvang van de besmetting beter te definiëren en passende risicobeperkende maatregelen te nemen, meldt de FDA verder.

Rapporten van de CDC noemen een totaal van 701 mensen in 14 staten met Cyclospora-besmettingen die verbonden zijn aan deze uitbraak. De ziektemeldingen begonnen in de periode van 11 mei tot 24 juli. Zieke mensen varieerden in leeftijd van 11 tot 92 jaar. Er werden geen sterfgevallen gemeld in deze uitbraak, maar 38 mensen moesten wel in het ziekenhuis worden opgenomen.

Bron: Food Safety News


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven