Anatolian Stars Food

Turkse kersenteler overtreft omzet van 2019 mede dankzij overheidssteun

Gelegen tussen de Middellandse Zee en het Mesopotamische achterland is Anatolië sinds het begin van de geschiedenis van de mensheid een vruchtbaar gebied waar bijna alle soorten groenten en fruit te vinden zijn. "Eeuwenlang is deze bodem het belangrijkste centrum geweest voor de voedselvoorziening voor de hele wereld," zegt Zafer Ozken, directeur van Anatolian Stars Food in Turkije. Het bedrijf teelt zelf kersen, granaatappels en druiven op deze Anatolische gronden.

Het kersenseizoen eindigde bijna een maand geleden. "De pandemie heeft wereldwijde gevolgen gehad, maar voor ons was het toch een goed seizoen. Dankzij een stimulans van de overheid kregen wij net als andere Turkse kersenexporteurs beweging in nieuwe markten en hebben we de omzet van vorig jaar zelfs weten te overtreffen," zegt Ozken.

Ook het druivenseizoen is gezegend met een oogst van zoete en volle druiven. De Turkse Sultana vindt zijn weg nog steeds naar Europa, waarbij Nederland een belangrijke afzetmarkt is.

Het seizoen van de granaatappels komt nu dichterbij. De Europese en Oost-Aziatische markten bereiden zich voor op de komst van deze energie- en vitaminerijke rode vruchten. "Het mag dan geen bewezen vaccin zijn, maar de wijze waarop de granaatappel het immuunsysteem weet te versterken, is bijna een cliché," zegt Ozken.

"Het hele jaar door zijn er vele smaken die Anatolië te bieden heeft. We slagen erin om al deze Anatolische rijkdom te verzamelen voor onze klanten en een betrouwbare samenwerking te bewerkstelligen met onze handelspartners. Wij vinden dat de consument beter verdient," besluit Ozken.

Voor meer informatie:
Başak Gümüş
Anatolian Stars Food Trd. Ltd. Co.
basak.gumus@anatolianstars.com
www.anatolianstars.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven