Richard Arnold - CoreFresh

Niche product is nu vast onderdeel van het AGF-schap

CoreFresh heeft deze week de eerste flespompoenen uit Spanje binnengekregen en de aanvoer is vergelijkbaar met die van voorgaande jaren.

"Bij aanvang van het seizoen waren er minder bestellingen vanwege de Covid-19-situatie maar de afgelopen twee weken neemt het aantal weer toe, zowel vanuit de retail als de foodservice en catering," zegt Richard Arnold, commercieel directeur bij CoreFresh. "De recente aanscherping van de coronamaatregelen en de impact die dit zal hebben op de afzet moeten we echter afwachten. De overgang naar een koeler weertype heeft de afzet een impuls gegeven omdat er in het najaar en de winter andere gerechten op het menu staan."

De seizoenen in Spanje en Portugal zullen nog minimaal tot eind februari duren en dat komt overeen met een normaal bewaarseizoen.

"Als de afzet blijft zoals hij nu is, dan zullen we dit redden maar als hij inzakt dat dan zou het langer kunnen duren, afhankelijk van de kwaliteit. Onze bron in Oekraïne begint in september aan het seizoen en dat is wat later dan in Spanje en Portugal, waar het seizoen eind juni al begint. Het gevolg is wel dat zij tot twee maanden langer kunnen leveren. Het gaat ook hier weer om product uit bewaring."

In alle teeltgebieden was het weer dit seizoen goed en ook de productkwaliteit van de producten uit de verschillende herkomstgebieden is uitstekend. 

Richard zegt dat de afzet gigantisch is ten opzichte van vijf jaar geleden. Een product dat ooit als niche werd beschouwd, is nu vast onderdeel van het AGF-schap. De afzet aan de foodservice- en cateringsector steeg ook enorm nu flespompoen onderdeel vormt van vele gerechten. 

CoreFresh bedient de retail, groothandel en foodservice 52 weken per jaar. Buiten Europa importeert het bedrijf sinds kort producten uit Egypte, Brazilië en Zuid-Afrika en doet zij een proef met de import van producten uit andere landen. 

 

Richard Arnold                                    
COREFRESH LTD            
Tel: +44 1529 241440       
Email: rarnold@corefresh.co.uk 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven