Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ian Crispin - Pacific Produce

"Egypte is momenteel een speler van betekenis op de zoete aardappelmarkt"

Momenteel is er een goede aanvoer van zoete aardappelen in het VK en Europa. Amerikaanse product van het vorige seizoen, de nieuwe oogst uit Spanje en uiteraard ook Egyptisch product zijn tegelijk beschikbaar maar de kwaliteit en prijzen lopen behoorlijk uiteen.  

"Egypte is momenteel een speler van betekenis op de zoete aardappelmarkt met een goede aanvoer van het ras Beauregard," zegt Ian Crispin, commercieel directeur bij Pacific Produce. "Het is nog steeds een allegaartje wat betreft de kwaliteit van de producten die we binnenkrijgen. Dit verschilt per exporteur maar er zijn nu wel goede leveranciers die een kwaliteitsproduct kunnen leveren en de dagen dat Egypte bekend stond om Californische rassen van matige kwaliteit zijn nu echt voorbij." 

Zowel de nieuwe oogst uit Spanje als die uit de VS, die de komende dagen tot weken op de markt komen, kunnen rekenen op goede prijzen. Egypte moet dus een een tandje bijzetten om zich een waardig concurrent te tonen. 

Pacific Produce importeert negen tot tien maanden per jaar zoete aardappelen uit Honduras en kijkt uit naar de nieuwe oogst uit dit land, die eind december of begin januari wordt verwacht. In de tussentijd denkt het bedrijf de juiste partner met de juiste kwaliteit gevonden te hebben om haar Hondurese aanvoer mee aan te vullen, nadat zij de afgelopen twee tot drie jaar verschillende Egyptische exporteurs testte.

"De vraag is momenteel moeilijk te bepalen omdat er sprake is van overaanbod op de markt en er veel concurrentie is maar de afzet trekt altijd weer aan naarmate het najaar vordert en met de juiste partners kunnen we ons trouwe klantenbestand een premium product blijven leveren."

Voor meer informatie: 

Ian Crispin
Pacific Produce
Ian@pacificproduce.co.uk  

Publicatiedatum: