Ocado overweegt sluiting van callcenter

Saoedi-Arabië: BinDawood Holding stelt retailsegment van beursgang uit
Het in Saoedi-Arabië gevestigde BinDawood Holding heeft aangegeven dat het retailgedeelte van een geplande beursgang zal worden uitgesteld. De reden hiervoor is dat de prospectus voor de beursgang extra informatie nodig heeft. De vernieuwde prospectus, die nog moet worden goedgekeurd door officiële toezichthouders, krijgt onder andere meer informatie over de periode waarin de aandelen voor particulieren worden aangeboden. Aanvankelijk zou deze periode beginnen op 27 september, wat nu echter is uitgesteld.
Bron: reuters.com 

Penny biedt thuisbezorging aan in Roemenië
De Rewe-keten Penny werkt in Roemenië samen met een lokaal bedrijf om thuisbezorging aan te bieden in Boekarest en het district Ilfov. Consumenten kunnen kiezen uit het volledige assortiment van 1.400 producten van Penny. De plannen van de Duitse discountketen voor thuisbezorging zijn versneld uitgevoerd wegens de pandemie en de toegenomen vraag vanuit consumenten naar meer sociale afstand tijdens het boodschappen doen.
Bron: retailanalysis.igd.com

VK: Amazon Fresh beschikbaar in Leeds, Wakefield en Bradford
Amazon het bereik van zijn bezorgdienst Fresh uit gebreid naar delen van West Yorkshire. Binnenkort kunnen boodschappen worden besteld via Amazon Fresh in Leeds, Wakefield en Bradford. Klanten met een Amazon Prime-lidmaatschap kunnen kiezen uit een groot assortiment, dat onder andere uit verse groente en fruit, vlees, snacks en huishoudelijke artikelen bestaat. Bestellingen van meer dan £ 40 (€ 43,79) worden gratis aan huis bezorgd.
Bron: yorkshirepost.co.uk 

Israël: Jumbo richt zich op online retail
De Israëlische supermarktketen Jumbo gaat zich meer richten op online retail. Het bedrijf heeft alle benodigde voorzorgsmaatregelen getroffen om online bestelde producten veilig aan huis te bezorgen. Jumbo werd in 2015 opgericht in Israël en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een keten van elf filialen.
Bron: influencive.com

Dunnes Stores online van start in Ierland
De Ierse retailer Dunnes Stores maakt naar verluidt zijn entree in de Ierse online supermarktsector. Aanvankelijk wil Dunnes online activiteiten ontwikkelen in de omgeving van Dublin. Volgens de Irish Times zijn exacte details over wanneer dit plaats moet vinden nog niet vastgesteld. Er wordt echter aangenomen dat Dunnes in de komende maand al online van start wil gaan in verband met het aankomende kerstseizoen. Online geplaatste bestellingen worden bezorgd vanuit een speciaal hiervoor ingericht distributiecentrum, in plaats van dat deze vanuit fysieke winkels door orderpickers en koeriers worden geleverd.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Ocado overweegt sluiting van callcenter
Ocado is mogelijk van plan om een callcenter bij het eigen hoofdkantoor in Hatfield te sluiten. De 200 banen die aan het callcenter verbonden zijn zouden in dat geval verhuizen naar een locatie in Sunderland. Ocado heeft in de afgelopen maanden het functioneren van zijn callcenters geëvalueerd en is tot de conclusie gekomen dat beter gebruik kan worden gemaakt van een enkele locatie.
Bron: whtimes.co.uk 

VS: Costco heeft 13,6% meer vergelijkende winkelomzet
Costco Wholesale heeft in het vierde kwartaal een toename in vergelijkende winkelomzet gezien. In de periode tot 30 augustus steeg de vergelijkende winkelomzet met uitsluiting van de afzet van benzine met 13,6%. De inkomsten van abonnementen steeg met 5,3% tot US $1,11 mld (€ 950 mln). De netto omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 12,5% jaar op jaar van US$ 46,45 mld tot US$ 52,28 mld (van € 39,93 mld tot € 44,94 mld). De netto omzet van het gehele fiscale jaar steeg met 9,3% van US$ 149,35 mld in 2019 tot US$ 163,22 mld in dit jaar (van €128,37 mld tot € 140,30 mld). Wat opviel in het afgelopen kwartaal is dat dit resultaat is ontstaan zonder een concrete toename in gebruik van online kanalen zoals afhaaldiensten. Ondanks de pandemie kwamen nog steeds veel Amerikaanse consumenten regelmatig langs bij fysieke vestigingen van Costco voor hun boodschappen.
Bron: progressivegrocer.com 

Canada: Inabuggy breidt uit naar Winnipeg
De Canadese thuisbezorgdienst Inabuggy is  vanaf nu beschikbaar in Winnipeg. Eerder was de bezorgdienst al door consumenten te gebruiken in Calgary, Edmonton, Toronto, Vancouver, Montreal en Ottawa. Met Inabuggy kunnen klanten tal van producten zoals versproducten, medicijnen, dierenvoeding en kant-en-klaarmaaltijden online bestellen bij nabijgelegen supermarkten die op het platform van Inabuggy zijn aangesloten. Bestellingen worden binnen een uur afgeleverd. Er worden verder geen minimale of maximale bestelbedragen gehanteerd.
Bron: canadiangrocer.com 

Amazon ondersteunt met nieuw programma duurzame producten
Amazon onder de naam Climate Pledge Friendly een nieuw programma opgezet, waarmee klanten makkelijker in aanraking kunnen komen met duurzame producten. Het Climate Pledge Friendly-label verschijnt op meer dan 25.000 producten. Het label geeft aan dat het betreffende producten een of meer duurzaamheidscertificaten heeft van een totaal van 19. Een voorbeeld van een van de certificaten is voor verminderde CO2-uitstoot bij verzending naar de klant.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Target neemt voor feest dagen 130.000 werknemers aan
Target is van plan om in de aanloop naar de feestdagen ongeveer 130.000 werknemers te werven. Dit aantal is ongeveer even groot als in het vorige jaar. Wel zullen de nieuwe werknemers anders worden ingezet. Meer personeelsleden zullen zich richten op de online retailkanalen, zoals de afhaaldiensten. Ook gaan de nieuwe medewerkers aan de slag in op ecommerce gerichte distributiecentra. "Bepaalde trends van eerder in dit jaar zullen ook tijdens de feestdagen doorgaan", aldus Target-CEO Brian Cornell. "Voorbeelden hiervan zijn consumenten die online boodschappen doen en klanten die naar contactloze vormen van retail zoeken."
Bron: cnbc.com 

VS: H-E-B wil dc in Temple, Texas uitbreiden
Het vastgoedbedrijf Temple Economic Development Corporation (Temple EDC) gaat een distributiecentrum van de supermarktketen H-E-B in de Texaanse stad Temple uitbreiden. De uitbreiding van de faciliteit zal de capaciteit van H-E-B met betrekking tot bewaring en overige bedrijfsvoering verbeteren. Het toppervlak van de faciliteit zal door de uitbreiding toenemen van 74.300 vierkante meter naar 97.500 vierkante meter.
Bron: templeedc.com 

VS: Walmart heeft officieel plannen voor Hancock County
Walmart heeft officieel plannen bekend gemaakt voor een nieuwe grote faciliteit in Hancock County in Maine. Het bedrijf gaat US$ 600 mln (€ 516 mln) in een distributiecentrum van 204.000 vierkante meter investeren. De faciliteit moet met het einde van 2025 in bedrijf gaan en zal dan werkgelegenheid voor 1.000 werknemers creëren. De exacte locatie van het dc is iets ten zuiden van de stad McCordsville. Naar verluidt wordt de faciliteit het grootste logistieke centrum voor e-commerce dat Walmart in de VS heeft staan.
Bron: insideindianabusiness.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven