Louis De Cleene, Devos Group

“Dit seizoen voldoende peren maar schaarste in appels”

Tholen – “Het hardfruitseizoen is weer van start en sinds enkele dagen, nadat de hoge temperaturen verdwenen zijn, voelen we de vraag weer stijgen. De eerste twee weken van het seizoen zijn erg druk geweest. We hebben in die weken veel verladen tegen mooie prijzen. De afgelopen drie weken waren behoorlijk kalmer, maar traditioneel zien we de vraag richting oktober aantrekken. Vanwege de lagere prijsvorming worden er op dit moment niet veel peren gesorteerd, waardoor het aanbod klein is en zo verwachten we dat de prijs weer langzaamaan zal stijgen”, vertelt Louis De Cleene van Devos.

Ondanks alle maatregelen is de pluk van het fruit bij Devos goed en voorspoedig verlopen. “Alles is op tijd binnen en alles is goed meegevallen. We hebben mooie kwaliteit Conference geplukt. We hebben een grotere productie dan vorig jaar en qua smaak en uiterlijk ziet het er allemaal heel goed uit”, zegt Louis. “De vele zonuren hebben een positief effect op het suikergehalte maar naar bewaring toe voor het einde van het seizoen kan het de gang van zaken bemoeilijken. Echter zijn wij specialist in het bewaren van peren, dus met de juiste aandacht, zullen we ook nu weer het jaar rond peren kunnen leveren van uitstekende kwaliteit.”

“Naast de Conference liggen ook onze rode peren Early Desire en Queen’s Forelle weer in de frigo’s. We beginnen steevast met Early Desire en deze gaat al erg hard op dit moment”, stelt De Cleene. “We hebben behoorlijk wat meer volume dan vorig jaar en ook de kwaliteit is dit jaar erg goed. De Queen’s Forelle plannen we in na de Early Desire, maar ook voor deze peer zien de verwachtingen er goed uit. Het zijn voorlopig nog nicheproducten met enorm veel potentieel om die niche te verlaten. De laatste jaren hebben we de vraag naar rode peren enorm zien toenemen en we verwachten dat deze vraag in de komende jaren nog verder zal toenemen.”

“Voor appelen zal het dit jaar een ander verhaal zijn. Jonagold-appelen zijn sowieso schaars, waardoor deze voor goed geld zal verkocht worden. Er zal dit jaar veel gezocht worden naar Jonagold-appelen, door allerhande partijen. We hebben sowieso behoorlijk wat volume, maar we moeten eerst onze vaste lijnen invullen. Ook de Primo-appel heeft wat vorst- en zonnebrandschade opgelopen en hiervoor geldt algemeen hetzelfde verhaal gelden als voor Jonagold. Net als voor peren rekenen onze klanten erop dat we ook de appelen het hele jaar op kwalitatieve wijze kunnen leveren”, besluit Louis.

Voor meer informatie:
Louis De Cleene
Devos Group 
Eugeen Coolsstraat 66
3460 Bekkevoort - België
+32(0)16 77 97 58
louis@devosgroup.com        
www.devosgroup.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven