Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

20 foodbloggers genomineerd voor de allereerste Fruit & Veg Award

Dagelijks gezond eten met voldoende groenten en fruit is belangrijker dan ooit. Daarom is 14 oktober uitgeroepen tot Nationale Groente- en Fruitdag. Op de eerste editie wordt meteen een gloednieuwe award geïntroduceerd: de Fruit & Veg Award. De 20 nominaties zijn bekend en het stemmen kan beginnen op veggipedia.nl/stem-op-je-blogger. Initiatiefnemers van deze dag en de award zijn het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en GroentenFruit Huis.


©LidianvanMegen Foodness

Waarom een Fruit & Veg Award?
"Heb jij het afgelopen half jaar ook meer tijd in de keuken doorgebracht? Dan ben je niet de enige. Veel van ons waren vaker thuis en we hadden met z’n allen meer aandacht voor koken met verse groenten en fruit. Gelukkig stonden we er niet alleen voor: healthy foodbloggers gaven ons borden vol inspiratie en haalden alles uit de kast om ons te helpen met recepten en tips. De Fruit & Veg Award is in het leven geroepen om deze foodbloggers in het zonnetje te zetten", aldus de organisatie. 

En de genomineerden zijn…
Anniepannie – Beaufood - Brenda Kookt - Charlie’s Kitchen - Chickslovefood - Francesca Kookt - Foodness - Gezonde Dutchies - Healthyfoodie Manon - Healthy Sisters - Jaimy’s Kitchen - Lekker eten met Linda - Luukskitchen - Made by Ellen - Mind Your Feed - My Food Blog - Puur Suzanne - Simone’s Kitchen - The Lemon Kitchen - Zonderzooi. Deze 20 bloggers zetten zich allemaal in voor gezonde eetkeuzes. Daarom zijn ze verrast met een krat vol groenten en fruit én een officiële nominatie voor de award. Bekijk hier de profielen van alle genomineerden.


©LidianvanMegen Luukskitchen

Het publiek en een jury bepalen wie de award op 14 oktober wint
De award wordt uitgereikt op 14 oktober tijdens de eerste Nationale Groente- en Fruitdag. Wie de Fruit & Veg Award 2020 wint, wordt voor de helft bepaald door een jury met onder anderen Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid), Tamara de Weijer (arts, ambassadeur NAGF) en Nadia Zerouali (Presentatrice Binnenstebuiten). De andere helft wordt bepaald door publieksstemmen. De mensen thuis weten immers als geen ander hoeveel gezonde inspiratie zij krijgen van hun favoriete blogger. Stemmen kan vanaf vandaag tot en met 7 oktober op veggipedia.nl/stem-op-je-blogger.

Gezond de herfst in? Ga voor kleur
"De Fruit & Veg Award is de afsluiting van een campagne waarmee we het afgelopen half jaar hebben laten zien dat de sector onder alle omstandigheden zorgt voor voldoende groenten en fruit. Met het thema ‘Ga voor kleur’ willen we bovendien iedereen inspireren om elke dag gezonde eetkeuzes te maken. Zeker nu het najaar begint en een goede weerstand belangrijker is dan ooit. Dus vanaf nu: stem op je favoriete blogger en ‘Ga voor kleur’ met groenten en fruit", besluit de organisatie. 

Voor meer informatie:
Bemelmans@nagf.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven