Luonnosta Finland Oy richt dochteronderneming op in Nederland

Luonnosta Finland Oy en Heero Gramsma zijn verheugd de oprichting van Luonnosta Holland aan te kondigen in de omgeving van Rotterdam, dichtbij de havens en de groenten- en fruitcentra. De strategie van Luonnosta is al enkele jaren gericht op het ontwikkelen van internationale handelsactiviteiten en het versterken van netwerken wereldwijd. Nu was het tijd om de activiteiten naar een hoger niveau te brengen met de oprichting van een dochteronderneming in Nederland. De vestiging wordt gerund door Heero Gramsma, die een uitgebreide ervaring en contactnetwerk heeft in de internationale aardappel-, groothandel-, retail- en foodservicebranche en enthousiast is om samen met Luonnosta's Finse team aan de slag te gaan met de handel in groenten en fruit.

Links Eero Pisila van Luonnosta Finland Oy en en rechts Heero Gramsma

Met de nieuwe dochteronderneming is Luonnosta vertegenwoordigd in een van de belangrijkste handelsknooppunten voor groenten en fruit in Europa. De dochteronderneming zal helpen bij de dagelijkse bedrijfsvoering, met name op het gebied van im- en exportproducten en het beheer van de toeleveringsketen. Het zal ook de klantenservice verbeteren, omdat de afstand tot veel van hun leveranciers en klanten kleiner zal zijn. Het doel is om in de komende 3 jaar een business unit op te richten met een omzet van € 8 miljoen en 3 medewerkers. De versproducten zullen afkomstig zijn uit Europa, Afrika en Zuid-Amerika in nauwe samenwerking met lokale telers en handelsondernemingen. De productportfolio voor zowel Luonnosta Finland als Luonnosta Holland zal de komende jaren strategisch worden uitgebreid.

Luonnosta Finland Oy is een Finse handelsonderneming in de groenten- en fruitsector. Het bedrijf is opgericht in 1986 en is eigendom van aardappeltelers. Ongeveer de helft van de omzet komt uit export, import of handel buiten Finland en het klantennetwerk beslaat de hele Europese Unie tot aan het Midden-Oosten en Afrika. De belangrijkste handelsproducten zijn tafelaardappelen, uien, wortelen, kool, bieten, zoete aardappelen en avocado's, zowel conventioneel als biologisch.

De Luonnosta manier van zakendoen is flexibel, actief, deskundig, oplossingsgericht en wereldwijd. De missie is om klanten te voorzien van producten op maat. Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van professionele leveranciers en strenge kwaliteitscontroles.

Heero Gramsma begon zijn carrière in 1986 en heeft meer dan 30 jaar ervaring in de handel in de aardappelsector. Heero Gramsma heeft een uitstekend internationaal netwerk in de groenten-, retail- en foodservicebranche.

Voor meer informatie:
Antti Kuusisto
Luonnosta Finland Oy
+358 400 256 367
antti.kuusisto@luonnosta.fi
www.luonnosta.fi

Heero Gramsma
Luonnosta Holland BV
+31 647 379 441
heero.gramsma@luonnostaholland.nl
www.luonnostaholland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven