Benoit Carreau, SICA Gerfruit:

"Onze jonge appelboomgaarden compenseren de kleinere opbrengsten"

De Franse appeloogst is minder overvloedig dan verwacht. “Alle rassen hebben te maken met kleinere opbrengsten dan normaal, maar rassen als Golden en Grey Canada hebben minder problemen dan andere,” vertelt Benoit Carreau van SICA Gerfruit. “We hebben het geluk dat er dit jaar jonge boomgaarden in productie gaan, dat de kleine opbrengsten compenseert. Als we naar de totale hoeveelheid kijken, is er geen heel groot tekort.”

Over het algemeen zijn de appelteler aan de ene kant echter wel teleurgesteld over de opbrengsten per hectare, maar aan de andere kant zijn ze zeer tevreden over de kwaliteit. “De weersomstandigheden zijn erg gunstig voor de rijping van het fruit. De smaakkwaliteit is uitstekend. Onze klanten zijn ook erg tevreden en we hebben al goede feedback gekregen voor de Gala en de Jazz.”

Goede vraag
SICA Gerfruit is drie weken geleden begonnen met de afzet van de nieuwe oogst. “Momenteel is er sprake van een vrij goede vraag zowel op de binnenlandse Franse markt als op de exportmarkt. De vraag is groot vanuit het Verenigd Koninkrijk, maar ook vanuit Duitsland en de Benelux. Iedereen begint te beseffen dat de oogst kleiner is dan verwacht. We hebben er vertrouwen in dat dit een positief effect zal hebben op de prijzen, waardoor telers hopelijk een mooie vergoeding kunnen krijgen. ”

De afzet van de biologische Swing-appel
SICA Gerfruit brengt voor het tweede jaar op rij de Swing-appel op de markt, een ras dat enkel op biologische wijze wordt geproduceerd. “We verwachten dit jaar een opbrengst van 1.600 ton. Vorig jaar hebben we 500 ton binnengehaald. De smaak en het  uiterlijk van de appel zijn al goed.” De afzet van de Swing Bio start begin november en loopt tot juli 2021.

Voor meer informatie:
Benoit Carreau
SICA Gerfruit
Vaste telefoon: +33 (0)2 43 38 11 67
Mobiele telefoon: +33 (0)6 11 88 65 02
bcarreau@mylord.fr  
www.mylord.fr  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven