José Martinez, Enbata Fruits:

“Het citrusseizoen belooft ingewikkeld te worden”

Woensdagochtend zijn bij Enbata Fruits de eerste Spaanse clementines van het seizoen aangekomen. “Er zijn er al een paar op de markt gebracht, maar niet veel. Vanaf nu zal het aantal partijen geleidelijk toenemen. Wat hun beschikbaarheid betreft, verwachten we een normaal jaar,”  vertelt vertegenwoordiger José Martinez.

Enbata Fruits is gespecialiseerd in de afzet van Spaans citrus op de Franse markt. José denkt dat het seizoen dat net is begonnen, ingewikkeld zal worden. “De vooruitzichten zijn goed voor de eerste paar weken, maar wat er daarna gaat gebeuren weet ik niet zeker. Verschillende factoren kunnen een negatieve invloed hebben op de oogst. Niet alleen zijn de partijen citrusfruit groter dan die van vorig jaar, ook de productiekosten zijn hoger dan die in 2019. ”

Dat de teeltkosten hoger zijn dan die van vorig jaar is goed nieuws voor de telers. “Anders dan in 2019 zorgen de huidige prijzen hen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. De vraag is echter of de eindgebruiker bereid is hiervoor de prijs te betalen.”

Voor Enbata Fruits start half oktober het sinaasappelseizoen. Behalve citrus brengt het bedrijf ook Spaanse groenten op de markt.

Voor meer informatie:
José Martinez
Enbata Fruits
Telefoonnummer: +33 (0)5 59 48 81 31
enbatafruits@orange.fr  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven