Li Peng Fruit Industry:

China: Lagere export nu binnenlandse markt voor honing pomelo groeit

De Chinese fruitmarkt bereidt zich voor op het dubbele feest van het National Day en het Mid-Autumn Festival, dat op 1 oktober van dit jaar plaatsvindt. De binnenlandse marktvraag naar honing pomelo's wordt steeds groter. "Sommige leveranciers hebben geen andere keuze dan hun aanbod voor de binnenlandse markt te vergroten ten koste van hun export. Dit is de enige manier om aan de binnenlandse vraag van de consument te voldoen," zegt Wen Mindong van Pinghe County Li Peng Fruit Industry, die de huidige omstandigheden op de Chinese honing pomelomarkt toelicht.

De prijs van Chinese honing pomelo is vrij stabiel sinds het nieuwe leveringsseizoen begon. Pas meer recentelijk is de prijs licht gestegen. De belangrijkste reden voor deze prijsschommeling is de aanloop naar het traditionele Chinese Mid-Autumn Festival op 1 oktober. De marktvraag naar fruit wordt in deze tijd van het jaar traditioneel sterker. In de komende weken zal de vraag op de binnenlandse markt veel groter zijn dan normaal. Dat betekent ook dat de export in deze periode iets zal afnemen. De verwachting is dat de vraag op de binnenlandse markt medio tot eind oktober weer op een regelmatig niveau zal komen. Daarna zal de export waarschijnlijk weer toenemen.

"Rusland is een van onze belangrijkste exportmarkten, waar onze honing pomelo een grote bekendheid geniet. Rusland heeft echter vorig jaar de invoer van Chinees fruit beperkt en de huidige omvang van de export ligt nog niet op hetzelfde niveau. We hebben onze exportstrategie aangepast om de impact van de Russische beleidsveranderingen op te vangen. In plaats daarvan hebben we onze export naar de Europese markt verhoogd," zegt Wen Mindong.

In vergelijking met vorig seizoen is de orderportefeuille van de trouwe klanten van Li Peng Fruit Industry in de periode sinds het begin van het teeltseizoen met ongeveer 15% gegroeid. Wen Mindong is zeer tevreden met deze ontwikkeling, vooral omdat de concurrentie op de exportmarkt zeer hevig is geweest en de algemene marktomstandigheden niet zo gunstig waren.

Op de vraag naar de voordelen van Li Peng Fruit Industry antwoordt Wen Mindong: "Wij houden de productkwaliteit van ons fruit op peil en we hopen het bewustzijn over een duurzame, milieuvriendelijke fruitteelt te verspreiden. We hebben verschillende gesprekken met onze klanten over de mogelijkheden voor de reductie van plastic verpakkingsmaterialen. Dit jaar hebben we besloten te stoppen met het gebruik van het plastic gaasnet en het plastic lint waarmee we altijd onze honing pomelo verpakten. We gebruiken nu alleen nog maar de plastic hoes die de honing pomelo vers houdt en het fruit beschermt tegen insecten. Zo hebben wij het verbruik van plastic met 60% weten te verminderen."

"Daarnaast maken we gebruik van onze eigen verwerkingsfabriek. Dat is nog een voordeel. We kunnen op basis van de wensen van individuele klanten bepalen hoe we ons fruit gaan verpakken. Bovendien helpen onze opslagfaciliteiten ons om de versheid van onze honing pomelo voor een langere periode te verlengen. Tegen het einde van het seizoen, wanneer het aanbod kleiner wordt, kunnen we nog steeds verse honing pomelo van topkwaliteit leveren aan onze overzeese klanten."

Over Li Peng Fruit Industry
Li Peng Fruit Industry is gevestigd in het hart van het Chinese teeltgebied van de honing pomelo: Pinghe County in Fujian. Het bedrijf bezit een boomgaard met een oppervlakte van 120 hectare. De boomgaard is GAP gecertificeerd. "We streven er altijd naar om de productkwaliteit van onze honing pomelo te verbeteren. We besteden veel aandacht aan het beheer van de plantages, de oogsttechnologie en de verpakkingsfaciliteiten. De kwaliteit van het product wordt tijdens elke stap van het verwerkingsproces streng gecontroleerd. We onderzoeken ook verschillende manieren om onze verpakkingsmethodes te verbeteren. We zoeken naar betere manieren om het fruit vers te houden en het milieu gezond te houden," beslit Weng Mindong.

Voor meer informatie:
Wen Mindong
Pinghe County Li Peng Fruit Industry Co., Ltd.
+86 592 5314 087
wmd@flourishfruits.com
www.flourishfruits.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven