Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Benny Cuypers, BelOrta

"De Belgische zoete aardappel begint zijn plaats in de markt in te nemen"

Tholen – Binnen enkele weken start het zoete aardappelseizoen weer bij BelOrta. “We zullen in oktober starten en ongeveer tot volgend jaar juni Belgische zoete aardappelen aanbieden”, vertelt Benny Cuypers van BelOrta. “We hebben nu al enkele jaren zoete aardappelen in ons assortiment en elk jaar neemt het volume toe. Vorig seizoen hadden we 310 ton, maar dit jaar verwachten we een groter volume zoete aardappelen.”

“Zoete aardappel heeft in de afgelopen jaren zijn weg gevonden in de Belgische markt en de populariteit groeit nog steeds. De markt is zeer internationaal, maar in de voorbije jaren zien we een verschuiving richting België en Nederland. Er wordt steeds meer ingezet op de lokale productie van zoete aardappelen. Echter vanwege de concurrentie uit landen als Amerika en Zuid-Afrika is het best een lastige markt. Toch zien we dat de Belgische zoete aardappel langzaamaan zijn plaats in de markt begint in te nemen”, aldus Benny.

BelOrta heeft momenteel drie vaste telers van zoete aardappelen, maar sluit niet uit dat er in de toekomst meer bijkomen. “Omdat we het product nog maar enkele jaren in ons assortiment hebben, is het elk jaar weer afwachten hoe het seizoen gaat verlopen, wat betreft prijsvorming en vraag. Toch geloven wij sterk in dit product en we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan”, besluit Benny.

Voor meer informatie:
Benny Cuypers
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)155 655 291
verkoop@belorta.be
www.belorta.be