"Be happy and dance the Jerusalema"

Vandaag 'Erfenisdag' in Zuid-Afrika

Vandaag – donderdag 24 september – vieren we de zogenaamde ‘Erfenisdag’ in Zuid-Afrika. Op deze dag vieren Zuid-Afrikanen over de hele wereld hun cultuur, diversiteit en tradities. Vandaag zijn er echter gemengde gevoelens. Zuid-Afrika is pas onlangs uit zijn volledige lockdown gekomen en iedereen probeert geleidelijk zijn leven weer op te pakken. Vooral op het platteland zijn er steeds beperkte mogelijkheden om te werken en door de ‘geen werk, geen loon’ voorwaarden is er een grootschalig tekort aan voedsel in de arme gemeenschappen.

Maar Zuid-Afrika kent ook een eeuwige optimisme en vrolijkheid! In november 2019 produceerde de Zuid-Afrikaanse muzikant Master KG een schitterend nummer genaamd ‘Jerusalema’. In 2020 maakte een groep jongeren in Angola een dansvideo op basis van dit lied. De video ging viraal en over de hele wereld doen mensen de Jerusalema-dans als teken van broederschap tijdens de uitdagende Covid-19-tijden.

Sinds maart heeft Immersed met de gemeenschapsleiders van onze maatschappelijke organisaties zoals Stars in their Eyes, Little Libraries en Balls-n-Books samengewerkt om voedsel naar de armste wijken te distribueren. Sinds de oprichting van dit programma zijn meer dan 35.000 maaltijden verstrekt aan verschillende achterstandswijken en dorpen. Gedurende deze moeilijke tijden waren onze gemeenschapsleiders altijd vrolijk en optimistisch gebleven.

"Het was dus eigenlijk geen verrassing toen de gemeenschapsleiders de ‘Jerusalema Challenge’ oppakten en een video maakten om alle sponsoren van het voedselprogramma te bedanken. Wij verheugen ons erop om deze video met iedereen te delen. Geniet van de geweldige uitbundigheid en opgewektheid", zegt Nic Jooste

 

Voor meer informatie:
Nic Jooste
NJ Immersed
M: 0654 906 742
E: nic@njimmersed.nl 
www.njimmersed.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven