Joris Wisse aan de slag als trainer vernieuwd fruitonderwijs

"Het fruitonderwijs is een icoon rijker", aldus Fruit Tech Campus. Joris Wisse, teeltspecialist grootfruit bij de Centrale Adviesdienst Fruitteelt gaat aan de slag als trainer bij Helicon Geldermalsen, één van de onderwijspartners van de Fruit Tech Campus.Met de aanstelling van Joris Wisse als trainer van onder andere de vernieuwde en versnelde fruitopleiding mbo BBL Teelt & Tech, trekt de campus de échte praktijk de opleiding in. Joris heeft fruitbloed, is bijna 15 jaar actief bij de Centrale Adviesdienst Fruitteelt en combineert dit met zijn eigen fruitteeltbedrijf en diverse bestuurswerkzaamheden. Zijn expertise ligt met name in het domein teeltmanagement met als onderwerpen teeltsystemen, snoeitechnieken, groeiregulatoren, chemische dunning, plantenfysiologie en bodem en bemesting. Vanuit zijn vorige functies zijn ook financieel management en ondernemerschap hem niet vreemd.

Joris Wisse: “De theorie in de praktijk toepassen, de studenten laten zien en ervaren wat er in de praktijk speelt. Voor welke keuzes staan fruitteeltondernemers vandaag de dag. Een breed blikveld en laten ervaren dat er veel verschillende wegen zijn om succesvol fruitteeltondernemer of -medewerker te zijn is wat ik de studenten en leerlingen graag wil mee geven. Ik laat ze naast praktische basisvaardigheden zoals snoeien, herkennen van ziekten en plagen en het kunnen beoordelen van een profielkuil/bodem, kennis maken met innovaties als big data, biostimulanten en robotisering”.

Met de vele specifieke teeltsectoren opereert ook Helicon Geldermalsen in kleine onderwijsteams. De vraag naar hybride vakdocenten pakt Helicon Geldermalsen aan door specialisten uit het bedrijfsleven, zoals Joris, in te zetten in het onderwijs. Mar-Jan van Galen, teamleider Helicon Geldermalsen: “De praktijk bij bedrijven vormt ons onderwijs. Met hybride vakdocenten halen wij de ‘knowhow’ van de praktijk in huis”.

De Centrale Adviesdienst Fruitteelt waar Joris ook werkzaam is draagt vanuit haar coöperatieve roots graag bij aan continuïteit van de fruitteelt. Aryan van Toorn, coördinator CAF: “Ondernemers staan voor complexe vraagstukken, maar ook nieuwe teelt en tech dimensies. Kennis en kunde zijn hierbij essentieel”.

De ervaring die Joris meeneemt in zijn rol als trainer bij Helicon Geldermalsen moet de student en leerling boeien. “Studenten en leerlingen inspireren en aan de slag laten gaan met voorbeelden en ontwikkelingen direct uit de praktijk, met hen ‘de boer op gaan’, dát is hoe het moet zijn. En met Joris gaan we dit doen!”, aldus Mireille Gijsberts, programmamanager Fruit Tech Campus.
 
Voor meer informatie:
Fruit Tech Campus
info@fruittechcampus.nl  
www.fruittechcampus.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven