Handelsverdrag Brazilië-China

Braziliaanse Piel De Sapo-meloen voor het eerst op de Chinese markt

De Braziliaanse president Bolsonaro heeft tijdens de 10e BRIC-top in november 2019 een fruithandelsovereenkomst met de Chinese president Xi Jinping ondertekend. Het handelsakkoord bepaalt de regels voor de Chinese perenexport naar Brazilië en de export van Braziliaanse Piel De Sapomeloen naar China. De eerste Braziliaanse Piel De Sapo-meloenen die in het kader van dit nieuwe handelsakkoord naar China worden geëxporteerd, zijn op 18 september 2020 per vliegtuig aangekomen.

De heer Jiang Chuanhui van Shanghai Grand Fruit Import (links) verwelkomt de eerste Braziliaanse Piel De Sapo-meloenen in China.

Voorafgaand aan deze handelsovereenkomst hadden de Braziliaanse fruithandelaren problemen met de uitvoer van fruit naar China. De komst van Braziliaanse Piel De Sapo-meloen naar China is een mijlpaal voor de Braziliaanse fruitsector. Deze mijlpaal werd gevierd met een officiële ceremonie. Na uitgebreid onderzoek hebben de betrokken afdelingen in China toestemming gegeven aan het bedrijf Bollo Brazil, een dochteronderneming van de Bollo International Fruit Group, om Braziliaanse Piel De Sapo-meloen naar de Chinese markt te exporteren. Bollo Brazil is een van de grootste exporteurs van Piel De Sapo-meloen in Brazilië.

Braziliaanse Piel De Sapo-meloen van het merk Bollo

"Wij zijn de exclusieve handelspartner van Bollo International Fruit Group in China," zegt Jiang Chuanhui van Shanghai Grand Fruit Import. "We hopen de Bollo Group te helpen om nieuwe fruitmarkten te openen en de retailkanalen uit te breiden. Daarnaast is Shanghai Grand Fruit Import altijd op zoek naar nieuwe fruitproducten met een concurrentievoordeel. We hopen onze klanten te voorzien van bijzonder fruit. Deze unieke importmogelijkheid wilden we natuurlijk niet missen."

Het groeiseizoen van de Piel De Sapo-meloen begint elk jaar midden september en duurt tot eind februari van het daaropvolgende jaar. De Bollo Group heeft boomgaarden in Brazilië met een areaal van 6.500 hectare. Het bedrijf bewerkt echter slechts zo'n 2.000 hectare per jaar. Deze methode beschermt de vruchtbaarheid van de bodem en zorgt zo voor een duurzame fruitteelt. De bodem mag rusten, wat uiteindelijk bijdraagt aan de uitstekende smaak van deze meloenen, terwijl tegelijkertijd voldoende aanvoer wordt gegarandeerd. De Piel de Sapo heeft een unieke smaak en geur. Het vruchtvlees is zacht en zoet, maar niet vettig. De schil van de meloen is dun, maar stevig.

De Piel De Sapo-meloen komt rond het Mid-Autumn Festival [1 oktober 2020] op de Chinese markt en blijft hij de markt bevoorraden tot na het Chinese Lentefestival [12 februari 2021]. Dit zijn piekperiodes voor de fruitverkoop in China.

De Piel De Sapo-meloen van Bollo is vier jaar op rij de Europese meloen van het jaar geworden.

Op de vraag naar de Chinese marktvooruitzichten van Braziliaanse Piel De Sapo-meloen zegt Jiang: "We hebben dit jaar slechts kleine hoeveelheden geïmporteerd om de markt te testen. Daarna zullen we regelmatig Braziliaanse Piel De Sapo-meloen gaan importeren voor de high-end fruitmarkt. We moeten in staat zijn om te voldoen aan de vraag van consumenten die geïnteresseerd zijn in fruit van topkwaliteit. Ik ben er meer dan zeker van dat deze Piel De Sapo-meloen goed zal verkopen op de Chinese markt. De smaak is uitstekend. Vanaf 2017 heeft de Bollo-meloen vier jaar op rij de prijs voor Europese Piel De Sapo-meloen van het jaar gewonnen. Dit is de meest populaire Piel De Sapo-meloen in verschillende grote Europese supermarkten."

Voor meer informatie:
Mr. Jiang Chuanhui
Shanghai Grand Fruit Import Co., Ltd.
+86 176 2180 2628 
brian@grandfruitchina.com
www.grandfruitchina.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven