Sri Lankaanse minister klimt in kokosboom om aandacht te vragen voor kokosnotentekort

Het tekort aan kokosnoten op Sri Lanka heeft minister Arundika Fernando zo overstuur gemaakt dat hij tijdens een persconferentie op 18 september een kokosnootboom beklom om zijn punt te bewijzen.

De politicus beklom een kokosnootboom op zijn landgoed in de stad Dankotuwa. Fernando deed dat met behulp van een nieuw soort tuigje dat werd geïntroduceerd door een lokale uitvinder uit de regio Warakapola, zo meldden lokale media.

Minister Fernando spreekt journalisten toe vanuit de top van een kokosnootboom

"We hopen elk beschikbaar stuk land te gebruiken voor de kokosnootteelt en de sector te stimuleren, zodat ons land baat zal hebben van de vreemde valuta die de export met zich mee zal brengen," zei de minister.

Terwijl de minister in de top van de boom zat, zei hij tegen de journalisten onder hem, dat de prijs van kokosnoot is gestegen als gevolg van de vraag naar kokosnootgerelateerde producten wereldwijd. Hoewel er een scherpe daling is in het aantal werknemers om kokosnoten te plukken op Sri Lanka, heeft de minister gezworen het fruit niet te importeren, ondanks een prijsstijging.

Bron: borneobulletin.com.bn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven