Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frans Smets (88) - voormalig directeur-eigenaar van Smeva - overleden

Frans Smets is afgelopen donderdag 17 september op 88-jarige leeftijd overleden, na een kort ziekbed, in zijn woning in Valkenswaard.
We zijn bedroefd, maar dankbaar voor alles wat hij voor familiebedrijf Smeva, waarvan ook Geerlofs onderdeel is, heeft betekend, aldus Geerlofs Koeltechniek.

In 1920 werd Smeva opgericht door Marcelis Smets, die zich in eerste instantie toelegde op meubels. In 1943 stierf Marcelis, waarna het bedrijf werd voortgezet door zijn vrouw en zoon Charel. Het bedrijf richtte zich vervolgens meer en meer op winkel- en horeca interieurs en later ijskasten voor de horeca. Frans stapte op 17-jarige leeftijd in het bedrijf. Na het plotselinge overlijden van zijn broer Charel in 1958 werd hij algemeen directeur van Smeva.

"Hij wist zich niet alleen staande te houden, maar met zijn ondernemerschap, gedrevenheid en betrokkenheid bouwde hij Smeva uit tot één van de grootste koeltechnische bedrijven van Nederland. De klant moest altijd tevreden zijn, was zijn motto. “Eerlijk zaken doen daar kom je het verste mee”. Ook kwam hij met grensverleggende koeltechnische innovaties op het gebied van prefab modulaire koel- en vriescellen en volledig elektronisch geïntegreerde koeltoonbanken."

Op 2 mei 1995 werd hem de Ridder Orde van Oranje-Nassau toegekend.

"Al een eeuw lang is Smeva toonaangevend in koeloplossingen. In mei jl. vierde Smeva op een gepaste wijze haar 100-jarig jubileum, een mijlpaal waar hij jaren naartoe had geleefd. Dankbaar zijn we dan ook dat hij deze mijlpaal nog heeft kunnen meemaken. We wensen de naaste familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke periode", aldus Geerlofs.

Publicatiedatum: