Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Sociale supermarkt geopend in Liverpool

Carrefour opent winkels aan de kust van Kenia
Carrefour is van plan om uit te breiden met winkels aan de kust van Kenia. Eerder maakte de Zuid-Afrikaanse supermarktketen Shoprite zijn vertrek uit de Keniaanse markt. De eerste Carrefour-winkel wordt geopend in november in Mombasa, op een locatie die eerder werd gebruikt door Shoprite. Een tweede en derde winkel staan in de planning, waarbij de derde winkel komt te staan in een winkelcentrum dat in 2023 zal worden voltooid.
Bron: the-star.co.ke 

China: Alibaba komt met nieuwe bezorgrobots
Alibaba heeft nieuwe zelfsturende robots onthuld voor thuisbezorging. De robots zijn ontwikkeld door het internationale onderzoeksinitiatief Alibaba DAMO Academy. De robot kan 50 bestellingen tegelijkertijd vervoeren en met een volle accu 100 km afleggen. Naar verwachting is de robot zodoende in staat om binnen een bepaalde gemeenschap tot 500 bestellingen aan huis te bezorgen. Chinese consumenten kunnen gebruik maken van de mobiele apps Cainiao of Taobao om bestellingen te plaatsen, waarbij ook een voorkeur kan worden geven voor het tijdsraam waarin de bestelling wordt geleverd. Als de robot eenmaal op het betreffende adres aanwezig is, kan de klant zijn bestelling uit de robot halen door een code in te voeren, die eerder via de app aan de klant is doorgegeven.
Bron: retail-systems.com 

VK: investeringsbedrijf Apollo aan kop voor Asda-overname
Het investeringsbedrijf Apollo Global Management wordt gezien als de grootste kanshebber voor de overname van Asda. De directe concurrent voor deze overname, Lone Star Funds, ziet af van plannen met betrekking tot de Britse supermarktketen. De enige andere kandidaat is TDR Capital. Naar verluidt heeft TDR Capital heeft een overeenkomst gesloten met de gebroeders Issa, miljardairs die tevens verantwoordelijk zijn voor de Britse pompstationketen EG Group.
Bron: theguardian.com 

Nieuw-Zeeland: Countdown gebruikt nieuwe Scan&Go tech
Countdown test nieuwe Scan&Go-technologie voor contactloze betalingen bij kassa's. Het nieuwe systeem gebruikt geavanceerde weegschalen, die direct herkennen wat voor producten de klant heeft gekozen. Klanten hoeven hierdoor niet langer nog in de rij voor een reguliere kassa te staan, waarmee de winkelervaring sneller en makkelijker wordt gemaakt. De Scan&Go-technologie is geïnstalleerd bij een Countdown-vestiging in Ponsonby, Auckland. De technologie laat klanten betalen via een mobiele app, waarmee ook de producten worden gescand. De weegschalen bevinden zich op de versafdeling en maken gebruik van beeldherkenning om het soort groente of fruit te identificeren. Deze visuele technologie is zo nauwkeurig, dat er zelfs onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende appelrassen.
Bron: countdown.co.nz 

VK: TCS sluit contract met Morrisons
TCS heeft een contract van vijf jaar getekend met de Britse supermarktketen Morrisons. TCS gaat bij Morrisons zorgen voor digitale veiligheid, applicatiemanagement en dataverwerking. De diensten van TCS moeten Morrisons helpen om de eigen technologie te versimpelen en te moderniseren. Dit moet leiden tot een verbeterde winkelervaring voor de klant en een efficiëntere bedrijfsvoering. Er zijn verder geen financiële details over het vijfjarencontract bekend gemaakt.
Bron: thehindubusinessline.com 

VK: sociale supermarkt geopend in Liverpool
Community Shop, een sociale onderneming en tevens de eerste sociale supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk, heeft in Liverpool een nieuwe vestiging geopend. De nieuwe winkel geeft de omliggende gemeenschap toegang tot levensmiddelen van hoge kwaliteit tegen een lage prijs. De vestiging werd geopend door burgermeester Joe Anderson en Community Shop-oprichter John Marren.
Bron: theguideliverpool.com 

India: KKR investeert US$ 754 mln in Reliance Retail
Het Amerikaanse KKR & Co. gaat een belang van $ 754 mln (€ 644,9 mln) nemen in de retailtak van het in Mumbai gevestigde Reliance Industries Ltd. De investering geeft Reliance-eigenaar Mukesh Ambani meer armslag voor zijn plannen voor de Indiase retailsector. Met de investering krijgt KKR een aandeel van 1,28% in Reliance Retail Ventures Ltd. Op zijn beurt wordt Reliance Retail door het nieuwe kapitaal op een waarde geraamd van 4,2 biljoen rupees (€ 48,9 mld). Eerder investeerde Silver Lake Partners al $ 1 mld (€ 860 mln) in Reliance Retail.
Bron: gulfnews.com 

Supermarktstaking in Nieuw-Caledonië escaleert
Op het in de Grote Oceaan gelegen eiland Nieuw-Caledonië is e\en langlopend geschil tussen de directie van supermarktgroep Hayot en zijn werknemers aan het escaleren. Stakende werknemers blokkeren de toegang tot een distributiecentrum van de supermarktketen. Eerder werden zonder succes onderhandelingen gevoerd tussen de directie van Hayot en de vakbond die de werknemers vertegenwoordigt. De werknemers zijn het niet eens met de manier waarop de supermarkten worden beheerd. Een grote vestiging van Géant Casino werd onlangs gesloten, waardoor tientallen medewerkers zonder werk kwamen te zitten. De blokkade bij het dc is een poging van de vakbond om nieuwe onderhandelingen te forceren.
Bron: rnz.co.nz 

Frankrijk: E.Leclerc vervangt plastic zakken met recyclebare tassen
De Franse supermarktketen E.Leclerc heeft aangegeven zijn plastic tassen bij kassa's te vervangen met nieuwe recyclebare tassen. De nieuwe tassen zijn verkrijgbaar bij alle 721 winkels van E.Leclerc. Het nieuwe initiatief is onderdeel van de keten om plastic verbruik in de bedrijfsvoering zoveel mogelijk terug te dringen. Door de nieuwe tassen wordt de jaarlijkse hoeveelheid aan plastic afval met 7.000 ton verminderd. De nieuwe herbruikbare tassen zijn van biologisch materiaal en kosten € 1,50 per stuk.
Bron: esmmagazine.com 

China: JD.com splitst gezondheidstak in Hong Kong af
JD.com is van plan om een afdeling gericht op gezondheidsproducten af te splitsen. Ook wordt voor dit afgesplitste bedrijf een beursgang georganiseerd in Hong Kong. JD.com, dat zelf in New York een beursnotering heeft, zegt dat de nieuwe ontwikkelingen in reactie zijn op de politieke spanningen tussen de VS en China. Verschillende Chinese bedrijven stellen door deze spanningen plannen voor beursnoteringen in de VS uit. Chinese bedrijven die op dit moment op de beurs van New York genoteerd staan, zoeken naar manieren om zich hieruit terug te trekken. JD.com heeft eerder dit jaar met een beursgang in Hong Kong een kapitaal weten te vergaren van ongeveer US$ 3,87 mld (€ 3,31 mld).
Bron: uk.reuters.com 

VS: FreshDirect ziet meer groei door pandemie
De coronacrisis heeft FreshDirect mogelijkheden gegeven om zijn voorsprong op andere supermarktketens qua online retail optimaal te benutten. De uitbraak van COVID-19 heeft er niet alleen voor gezorgd dat er volop gebruik wordt gemaakt van de verbeterde capaciteit van de online supermarkt, maar heeft ook ertoe geleid dat FreshDirect kan uitbreiden buiten de thuismarkt van New York City. In een interview geeft directielid Scott Crawford aan dat FreshDirect zich met een nieuwe faciliteit in de Bronx net op tijd heeft weten te herstellen voor de uitbraak van de pandemie in maart. Hoewel de nieuwe locatie in de Bronx een hypermodern logistiek centrum betrof, werd deze bij opening twee jaar geleden geplaagd door tal van technische mankementen. Ook had FreshDirect te maken met de razendsnelle opmars van concurrentie binnen het online segment. Er zou naar verluidt toen sprake van zijn geweest dat de online supermarkt ter overname zou worden aangeboden. Door de pandemie hebben echter nieuwe klanten uit noodzaak hun weg naar FreshDirect gevonden. Door aan de hand van de toegenomen klandizie en technologische ontwikkelingen nu het bereik uit te breiden, maakt het bedrijf een inhaalslag op de ontwikkelingen die twee jaar geleden achterwege bleven.
Bron: winsightgrocerybusiness.com 

VS: The Fresh Market houdt evenement om personeel te werven
The Fresh Market gaat een nationaal evenement organiseren om meer deeltijds werknemers te werven. Het evenement wordt bij alle 159 vestigingen van The Fresh Market gehouden en vindt plaats op 2 en 3 oktober. Kandidaten die voor een functie in aanmerking willen komen, krijgen ter plekke een sollicitatiegesprek. The Fresh Market heeft in totaal 1.500 nieuwe werknemers nodig in de aanloop naar de kerstdagen. Ook is het voor aankomende werknemers mogelijk om via de website van de supermarktgroep een aanmelding te plaatsen. Op deze manier kunnen tijdens het evenement specifieke tijden voor een sollicitatiegesprek worden afgesproken. Spontane sollicitatiegesprekken zonder afspraak zijn echter ook mogelijk.
Bron: thefreshmarket.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven