Smurfit Kappa presenteert duurzame BanaBag voor bananenproducenten

BanaBag is een innovatief en 100% duurzaam product dat Smurfit Kappa nu aanbiedt aan bananenproducenten. Het is een unieke oplossing voor biologische exporteurs, omdat het ook het fruit beschermt en oververhitting die andere materialen veroorzaken, vermindert.

BanaBag is gemaakt van papier, is recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Dit maakt het de perfecte keuze voor bananenproducenten die leveren aan internationale markten waar consumenten vragen om duurzame producten met traceerbare productie- en toeleveringsketens.

Foto: Smurfit Kappa

Zuid- en Midden-Amerika zijn de thuisbasis van enkele van 's werelds grootste bananenexporteurs. Ecuador, Colombia, Costa Rica en de Dominicaanse Republiek staan op de lijst van de 10 landen die meer dan 80% van de bananen in de wereld exporteren, voornamelijk naar de Europese markt. Dit stelt de bananenproducenten voor de uitdaging om zich voortdurend aan te passen aan de eisen van consumenten die zich steeds meer bewust zijn van de duurzaamheid van de producten die zij kopen en consumeren.

Deze trend heeft de biologische bananensector ertoe gebracht om milieuvriendelijke processen toe te passen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en de efficiëntie in alle fasen van de groei van het fruit.

"Bij Smurfit Kappa zijn we gericht op innovatie en ontwikkeling van papieren producten die niet schadelijk zijn voor het milieu en onze klanten helpen bij het verbeteren van hun verpakkingen. We zien onszelf als een bondgenoot van de agrarische sector met producten zoals BanaBag en we hopen op die manier te kunnen bijdragen aan betere resultaten voor telers in Amerika en Europa die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan," zegt Iñaki Urdaci van Smurfit Kappa.

Bron: waste360.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven