“Er zullen snel tekorten ontstaan”

Bama sluit Noorse groenteverwerkingsbedrijf vanwege coronabesmetting medewerkers

In de loop van het weekend is bij drie medewerkers van een groenteverwerkingsbedrijf in Lierstranda, ten westen van de Oslofjord, covid-19 vastgesteld. Bama heeft daarop besloten de hele afdeling, Bama Industri, te sluiten. De afdeling verwerkt voorgesneden en gewassen sla, groenten en fruit.

Pia Gulbrandsen, commercieel directeur bij Bama: “We maken elke dag alles op bestelling gereed, dus er zullen snel tekorten ontstaan in het land. Dat betreuren we natuurlijk, maar onze belangrijkste taak is nu om voor onze medewerkers te zorgen en verdere besmettingen te voorkomen. Volgens de Noorse Voedsel- en Warenautoriteit en de gezondheidsinstanties wijst niets erop dat het coronavirus via voedsel wordt overgedragen, dus de producten zijn veilig. Onze maatregelen zijn puur om besmetting tegen te gaan en niet uit voedselveiligheid.”

Wachten op meer duidelijkheid
Vrijdagavond werd Bama op de hoogte gebracht van de eerste besmetting. De betreffende werknemer was sinds woensdag niet meer aan het werk. Op zaterdag werd iedereen met lichte klachten naar huis gestuurd. Toen er zondag nog twee nieuwe gevallen bekend werden, besloot Bama de fabriek te sluiten. Met de medewerkers gaat het naar omstandigheden goed.

“We hebben sinds vrijdag nauw contact met de lokale gezondheidsinstanties en volgen hun advies op. De verwerking hebben we op eigen initiatief stopgezet totdat er meer duidelijk is. We weten niet wanneer we alles weer op kunnen starten, maar we hopen dat het relatief snel kan. Terwijl we op duidelijkheid wachten, desinfecteren we het hele bedrijf.”

Bron: tv2.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven