Japanse gele hoogwaardig zoete aardappelras Mashali

Het gele zoete aardappelras Mashali is een hoogwaardig zoete aardappelras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Japan. De aardappel is goudgeel en dit zoete aardappelras is veel resistenter tegen plantenziekten dan andere zoete aardappelrassen. De Mashali zoete aardappel is ook rijker aan vitaminen en de smaak is uitstekend. Het Japanse aardappelras wordt ook in China geteeld en op dit moment maakt Mashali zijn entree op de Chinese markt.

De gemiddelde opbrengst van dit speciale ras ligt rond de 21 ton/ha. Mashali kan worden geroosterd, gestoomd of gekookt. De Japanse zoete aardappel is momenteel nog maar mondjesmaat beschikbaar op de Chinese markt. Dit komt omdat het een premium product is, maar ook omdat dit zoete aardappelras relatief hoge eisen stelt aan de teeltomgeving.

"Onze Mashali gele zoete aardappel komt van ons eigen teeltbedrijf met een areaal van ongeveer 17 ha. De commercialisering van dit zoete aardappelras is dit jaar nog maar net begonnen en het aanbod is uiterst beperkt. Handelaren die dit ras momenteel verkopen, testen de markt. Hoe het op de Chinese markt zal gaan, hangt af van de feedback," zegt Pan Mingfu van Guangxi Fuhe Potato Industry.

Op de linkerfoto is goed te zien dat het vruchtvlees van Mashali geel is

China had dit jaar te lijden onder extreme weersomstandigheden, die hun stempel drukten op de oogst van zoete aardappelen. In sommige teeltgebieden konden telers vroeger ongeveer 30 ton zoete aardappelen per hectare naar hun opslag brengen, maar dit jaar daalde de opbrengst met maar liefst 50% tot 15 tot 22 ton/ha.

"Hoewel de algemene marktomstandigheden niet geweldig zijn, maken we ons geen zorgen over de verkoopvooruitzichten van onze Mashali. Ongeacht de omstandigheden staat de kwaliteit van het product centraal. Als een gewone zoete aardappel al zoet is, vol van smaak en zacht, dan zal de consument de Mashali helemaal gaan waarderen. Wij richten ons op de high-end markt. Daarom maken wij vooral gebruik van e-commerce platforms en directe verkoop. Het aantal voorbestellingen geeft aan dat het een goed seizoen gaat worden," besluit Pan Mingfu tevreden.

Voor meer informatie:
Pan Mingfu
Guangxi Fuhe Potato Industry Co., Ltd.
+86 180 7747 7990
panmingfu663@163.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven