Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Conad introduceert nieuw groot winkelformat

DIA wil uitbreiden in Portugal met nieuw winkelconcept
De Spaanse supermarktgroep DIA werkt aan en nieuw winkelconcept voor de Portugese sector. Op dit moment is DIA in Portugal actief met het Minipreço-winkelformat. Als onderdeel van de plannen voor het nieuwe concept wil DIA een aantal winkels renoveren, verhuizen en nieuw openen. Deze plannen zullen tot 2023 worden uitgevoerd. In een interview met Dinheiro Vivo meldde de CEO van DIA Portugal, Miguel Guineam dat zijn bedrijf ook andere prioriteiten heeft voor de Portugese markt. Dit zijn onder andere het versterken van het huismerk, het verbeteren van het bereik van ecommerce, het optimaliseren van het winkelassortiment met betrekking tot lokale klanten en de invoering van een nieuw klantenprogramma.
Bron: esmmagazine.com 

India: Amazon investeert in e-commercebedrijf MORE
Amazon en Samara Capital gaan 2,75 mld rupee (€ 31,7 mln) investeren in het e-commercebedrijf MORE. In 2018 investeerden Amazon en Samara al eens 4,05 mld rupee (€ 46,7 mln) in hetzelfde bedrijf. De investering in MORE valt samen met een huidige trend, waarin de Indiase online sector steeds meer wordt gekenmerkt door felle concurrentie. De investering in More moet helpen om beter te concurreren tegen grote Indiase spelers als Reliance Retail en DMart.
Bron: businessinsider.in 

Frankrijk: SPAR opent winkel in omgeving van Parijs
SPAR France heeft zijn aanwezigheid in de omgeving van Parijs versterkt met een nieuwe vestiging. Het nieuwe filiaal is geopend in Saint Cyr l’Ecole. De winkelruimte heeft een oppervlak van 805 vierkante meter en verschillende  aantrekkelijke versafdelingen. Zo is een speciale hoek voor vers fruitsap en een premium food-to-go-afdeling aanwezig.
Bron: spar-international.com 

Filipijnen: Puregold breidt samenwerking uit met Globe Telecom
De Filipijnse supermarkgroep Puregold Price Club Inc. heeft zijn samenwerking met Globe Telecom uitgebreid voor online retail. Samen hebben de twee bedrijven een nieuwe functie toegevoegd aan de mobiele app van Puregold. De nieuwe functie maakt gebruik van de mogelijkheden van Globe en stelt consumenten in staat om prepaid beltegoed te kopen. Daarnaast zijn ook andere producten van Globe verkrijgbaar, zoals SIM-kaarten en prepaid Wi-Fi voor thuisgebruik.
Bron: business.inquirer.net 

Foodpanda bezorgt online boodschappen in Thailand
De concurrentie binnen de online thuisbezorgsector van Thailand lijkt te verhevigen, nu ook het Duitse Foodpanda onder de paraplu van Pandamart binnen deze sector zijn opwachting maakt. De komst van Foodpanda benadrukt de focus van retailers op snelle ecommerce, waarbij snelle leveringstijden concurrerend vermogen geven tegen conventionele buurtwinkels en supermarkten. "We komen nu in een tijd waarin online consumenten binnen enkele uren hun bestelde producten verwachten, in plaats van dat bestellingen pas de volgende dag worden geleverd", aldus Thomas Buchan van Foodpanda Thailand.
Bron: bangkokpost.com 

Australië: Coles haalt in Queensland meer dan 90% van alle energie bij CleanCo
Vanaf juli 2022 zal Coles voor meer dan 90% van zijn totale energievoorziening in Queensland, Australië afhankelijk zijn van het staatsbedrijf CleanCo. Coles heeft een contract van tien jaar afgesloten met de energieleverancier. Jaarlijks zal Coles 400 GWh aan energie afnemen van CleanCo. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een nieuw te bouwen energiecentrale onder de naam Western Downs Green Power Hub. Als deze faciliteit eenmaal is voltooid, zal dit de grootste centrale voor zonne-energie van Australië zijn. Ook wordt elektriciteit geleverd door de eveneens nieuw te bouwen MacIntyre Wind Farm, dat een van de grootste windmolenparken van het zuidelijk halfrond zal worden. De twee nieuwe faciliteiten zullen voor driekwart aan de totale energiebehoefte van Coles voldoen. De rest wordt geleverd door andere installaties van CleanCo.
Bron: colesgroup.com.au 

Italië: Conad introduceert nieuw groot winkelformat
Het Italiaanse Conad heeft in Milaan onder de naam Spazio Conad een nieuw groot winkelformat geïntroduceerd. De winkel is geopend op de locatie van een voormalige vestiging van Auchan Italia en heeft een winkelruimte van 10.000 vierkante meter.
Bron: esmmagazine.com 

SuperValu voor zesde maand op rij grootste supermarkt van Ierland
Uit de laatste cijfers van Kantar blijkt dat SuperValu wederom het grootste marktaandeel binnen de Ierse supermarktsector heeft. In de periode van 12 weken tot 6 september had SuperValu een aandeel van 22,1%. Ondanks de economisch onzekere tijden werden de beste prestaties behaald door merkproducten, met een toename in omzet van 18%. Zodoende behaalden merkproducten een duidelijke voorsprong op huismerkproducten. Jaar op jaar hebben Ierse consumenten in de afgelopen periode € 205 mln meer uitgegeven aan merkproducten. De omzet van merkproducten steeg met name sterk bij Lidl en Aldi, met respectievelijk 48% en 36%. Lidl zag in het afgelopen kwartaal ook de sterkste totale omzetgroei, met jaar op jaar 21,2% tot €63.3mln. Aldi had een marktaandeel van 12,6%, waarbij meer omzet werd verkregen door grotere volumes aan boodschappen per winkelbezoek en hogere gemiddelde prijzen. Tesco had in de afgelopen periode een marktaandeel van 21%.
Bron: checkout.ie 

VS: het succes van Wegmans
Het in Rochester, New York gevestigde Wegmans heeft op dit moment 104 vestigingen in bedrijf. De keten, die onder leiding staat van de familie Colleen, Danny en Nicole Wegman, heeft zijn huidige omvang weten te behalen supermarkten volgens een groot winkelformat te openen in voorsteden aan de Amerikaanse oostkust. De locaties van Wegmans hebben gemiddeld een omvang van tussen de 7.400 tot 14.000 vierkante meter. Het assortiment bestaat uit 52.000 producten, waaronder 4.000 bio-producten. Wegmans streeft naar een sfeer en opzet in de eigen winkels die wegheeft van een Europese markt. Er wordt daarom gebruik gemaakt van warme belichting, winkelschappen die lijken op een boerenmarkt, uitgebreide restaurantafdelingen en allerlei grillige elementen in vormgeving (zoals een rijdende speelgoedtrein bij de zuivelafdeling of een kraaiende haan bij de koffiebar).
Bron: progressivegrocer.com 

VS: New York City werkt met Mercato aan online capaciteiten voor lokale supermarkten
Mercato is door het stadsbestuur van New York uitgekozen als partner voor de lokale supermarktsector. Het online platform van Mercato zal worden gebruikt om meer mogelijkheden te geven op het gebied van ecommerce voor lokale zelfstandige supermarkten. Dankzij Mercato kunnen bepaalde zelfstandige winkels in de vijf grootste stadsdelen van New York City hun assortiment online aanbieden voor thuisbezorging, wat voorheen niet mogelijk was.
Bron: prnewswire.com 

VS: Walmart wil in 2040 geheel uitstootvrij zijn
Walmart heeft in het kader van de strijd tegen klimaatverandering voor zichzelf als doel gesteld om met 2040 geheel CO2-neutraal te zijn. Ook heeft de retailgroep beloofd om met 2030 in totaal voor 20 mln hectare aan natuurgebied te beschermen, als ook voor 2,5 mln vierkante kilometer aan oceaangebied.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Amazon-partner mag zelfrijdende auto's testen in Californië
Het techbedrijf Zoox Inc heeft een officiële vergunning van het staatsbestuur van Californië gekregen om zelfrijdende auto's te testen. Dit is in het voordeel van Amazon, dat in juni Zoox overnam. Amazon steek veel tijd, geld en energie in het ontwikkelen van zelfrijdende technologie. Zo is de ecommerce-gigant ook betrokken bij de startup Aurora Innovation, dat zich op hetzelfde werkterrein bevindt. Aan het begin van 2019 verkreeg Aurora voor US$ 530 mln (€ 449,7 mln) aan financiering.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven