Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dole Exotics streeft naar reduceren CO2-voetafdruk met 25% in centraal distributiecentrum in Bleiswijk

Dole Exotics, leverancier van premium avocado's en mango's voor de Europese retail, heeft een grote stap vooruit gezet in het verder reduceren van de milieu-impact van haar activiteiten. 

Met de installatie van bijna 1.400 zonnepanelen op het dak van haar Central Distribution Centre in Bleiswijk verwacht Dole Exotics haar CO2-voetafdruk met ruim 25% te kunnen verkleinen. De panelen genereren jaarlijks 415.000 KWh en zullen de CO2-emmissies met zo'n 250.000 kilo terugbrengen. 

"Bij Dole Exotics streven we ernaar om de Europese consument exotische AGF te leveren die volgens de hoogste ethische standaarden is geteeld en verhandeld. Het implementeren van duurzame processen en praktijken binnen onze toeleveringsketen vormt de kern van alles wat wij doen. Het omarmen van hernieuwbare energie in Bleiswijk is een nieuwe belangrijke stap om ons bedrijf nog verder te verduurzamen."

Als speciale unit binnen de bredere Total Produce groep zal de  toepassing van hernieuwbare energie bij Dole Exotics een belangrijke bijdrage leveren aan Vision 20/20, het CO2-managementpoject van Total Produce. Het bedrijf wil voortbouwen op haar prestatie van 2019 toen zij haar CO2-verbruik met 18% wist te verminderen. 

  

Voor meer informatie: 
Dole Exotics
Tel: +31 (0) 180 644 040
www.doleexotics.com  

Publicatiedatum: