Total Exotics streeft naar reduceren CO2-voetafdruk met 25% in centraal distributiecentrum in Bleiswijk

Total Exotics, leverancier van premium avocado's en mango's voor de Europese retail, heeft een grote stap vooruit gezet in het verder reduceren van de milieu-impact van haar activiteiten. 

Met de installatie van bijna 1.400 zonnepanelen op het dak van haar Central Distribution Centre in Bleiswijk verwacht Total Exotics haar CO2-voetafdruk met ruim 25% te kunnen verkleinen. De panelen genereren jaarlijks 415.000 KWh en zullen de CO2-emmissies met zo'n 250.000 kilo terugbrengen. 

Algemeen directeur Said Bannany: "Bij Total Exotics streven we ernaar om de Europese consument exotische AGF te leveren die volgens de hoogste ethische standaarden is geteeld en verhandeld. Het implementeren van duurzame processen en praktijken binnen onze toeleveringsketen vormt de kern van alles wat wij doen. Het omarmen van hernieuwbare energie in Bleiswijk is een nieuwe belangrijke stap om ons bedrijf nog verder te verduurzamen."

Als speciale unit binnen de bredere Total Produce groep zal de  toepassing van hernieuwbare energie bij Total Exotics een belangrijke bijdrage leveren aan Vision 20/20, het CO2-managementpoject van Total Produce. Het bedrijf wil voortbouwen op haar prestatie van 2019 toen zij haar CO2-verbruik met 18% wist te verminderen. 

  

Voor meer informatie: 
Said Bannany
Total Exotics
Tel: +31 (0) 180 644 040
Email: Said@totalexotics.com 
www.totalexotics.com
www.totalproduce.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven