Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frits de Bruin, Nature's Pride:

"Steeds meer interesse voor cactusvijgen op retailniveau"

Tholen - De populariteit van cactusvijgen neemt volgens Frits de Bruin van Nature's Pride elk jaar toe. "Met name in het Siciliaanse seizoen, van eind augustus tot en met eind november, komt er steeds meer interesse op retailniveau."



"Siciliƫ heeft dit jaar een goede oogst. We zijn nu twee maanden bezig en krijgen goede volumes en een mooie kwaliteit binnen. Het aanbod is groot en de prijzen liggen op een laag niveau, maar dat maakt het voor supermarkten wel interessant om in te stappen. En we zien ook dit jaar weer vernieuwde interesse bij Duitse en Nederlandse retailers om programma's af te spreken met cactusvijgen."

"Onze intentie is om tot en met december door te gaan met de Italiaanse cactusvijgen, want het is buiten het Italiaanse seizoen wel moeilijk om ze jaarrond aan te bieden. In de winter laten we ze ook wel binnenvliegen vanuit Colombia, maar dat zijn hele kleine aantallen, zeker nu de luchtvracht erg prijzig is. Ook laat ik weleens een pallet meekomen met de physalis en passiefruit die we per containers uit Colombia importeren."

"Wij laten de cactusvijgen direct bij de telers in de Italiƫ, aan de voet van de Etna, verpakken. Zij pakken ze in 500 gramsverpakking op een schaaltje met Eat Me-label in, zodat we ze hier kant-en-klaar binnenkrijgen. Ik zie de animo voor het product de komende jaren nog wel groter worden."



"Sommige retailers moeten even over een drempel heen, maar door samples te sturen wekken we toch de nodig interesse op. Het is een gezonde sappige vrucht vol vitamines en met een hoge brix. Het product heeft potentieel en we zijn altijd bereid om onze klanten te voorzien van de nodige marketingondersteuning."

Voor meer informatie:
Frits de Bruin
Nature's Pride
Honderdland 611
2676LV Maasdijk
T: +31174526586
Frits.deBruin@naturespride.nl 
www.naturespride.eu