Agricola Campidanese

Seizoen van de Piel De Sapo Majores-meloen gestart

Agricola Campidanese, een teeltbedrijf in Terralba op Sardinië, boekt de eerste positieve resultaten voor het meloen- en watermeloenseizoen van hun merk L’Orto die Eleonara. "Eleonora en Gavina zijn pitloze producten, die in de zomer van 2020 als warme broodjes over de toonbank gingen, ondanks de commerciële crisis en gezondheidsproblemen. Van de Eleonara hebben we nog de laatste exemplaren beschikbaar, maar de miniwatermeloen Gavina is inmiddels niet meer leverbaar. Het seizoen eindigt meer dan 10 dagen eerder dan in 2019," zegt Salvatore Lotta, directeur van Agricola Campidanese.

"Het is bijna niet te geloven, we hebben 30% minder beplant areaal, maar een omzetstijging van 7% bereikt dit seizoen. We hebben ook nieuwe nationale en internationale zakelijke relaties weten aan te knopen. En dat allemaal dankzij de goede kwaliteit en de warme en lange zomer van 2020. Natuurlijk werden ook wij getroffen door de commerciële crisis, maar dat gold vooral voor de gewone (water)meloenen."

"Ons seizoen eindigt hier niet, we gaan door met de verkoop van de Piel De Sapo Majores-meloen, die beschikbaar is tot de eerste twee weken van oktober. Dit is een ronde, groene, zoete meloen met een grootte van 1,6 tot 2,3 kg. Het is een referentie die goed in de markt ligt met verkoopprijzen van ongeveer 1 euro per kilogram," besluit Salvatore.      

Voor meer informatie:
Salvatore Lotta
Agricola Campidanese
Via Pirelli - Zona industriale 
09098 Terralba (OR), Italië
+39 783 82601
campidanese@gmail.com
www.lortodieleonora.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven