Eerste 'medicinale' paddenstoelenbier op de markt

Mindful drinking-consultant Zoey Henderson zal deze maand een serie ambachtelijke bieren met een alcoholpercentage van 0,5% op de markt te brengen die gemaakt zijn van 'medicinale' paddenstoelen. De lijn kreeg de naam Fungtn, is vegan, glutenvrij en omvat een Indian Pale Ale gebrouwen met de pruikstam, een citra-bier van de Japanse lakzwam en een lager gebrouwen van berkenweerschijnzwam. 

Henderson, die de medicinale paddenstoelen ontdekte tijdens een reis naar Californië, ontwikkelde het merk op tijdens de lockdown en richt zich met Fungtn op bewuste consumenten die op zoek zijn naar licht alcoholische bieren die smaken zoals zwaardere bieren en ook nog over heilzame eigenschappen beschikken.

Medicinale paddenstoelen staan bekend staat om hun vele gezonde eigenschappen en worden al eeuwenlang in medicijnen toegepast. Henderson legt uit dat zij het lichaam helpen met psychische stress om te gaan, de homeostase verbeteren en het immuunsysteem en de hormoonhuishouding ondersteunen.

Het in Londen gevestigde Fungtn is een debuutmerk van The Fungtional Brew Company die in augustus door Henderson werd opgericht. De bieren worden in kleine partijen op ambachtelijke wijze gebrouwen. 

Thedrinksbusiness.com berichtte dat Henderson voor het lanceren van Fungtn het adviesbureau Clean Slate runde dat focuste op alcoholvrije dranken of dranken met een laag alcoholpercentage en werkzaam was bij de alcolholvrije bar Redemption in Shoreditch, in Oost-Londen. Momenteel volgt zij een opleiding op het gebied van naturopathische voedingsleer.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven