Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Duitsland: ruzie binnen Aldi-dynastie

Australië: Foodland verwijdert plastic verpakking van AGF
De Australische retailer Foodland heeft bij vestigingen in Frewville en Pasadena in Adelaide de plastic verpakking van groente en fruit verwijderd. In plaats daarvan worden zakken van biologisch afbreekbaar materiaal gebruikt. De supermarkten van Foodland zijn de eersten in Australië die op deze manier plasticverbruik elimineren.
Bron: retailworldmagazine.com.au 

Roemenië: Profi verandert supermarkt in testwinkel
De Roemeense supermarktketen Profi heeft een vestiging in Ploiesti ten noorden van Boekarest veranderd in een soort testwinkel. Klanten van de winkel dienen als een testgroep voor nieuwe initiatieven en concepten van Profi. Ook heeft Profi zijn logo aangepast met het motto "zilnic preturi mici" ("dagelijks lage prijzen"). Het motto geeft de nieuwe, agressieve prijsstrategie van Profi weer.
Bron: romania-insider.com 

Spar wil in Hongarije nauwer samenwerken met lokale leveranciers
In overleg met het Hongaarse ministerie van landbouw wil Spar nagaan bij welke afdelingen binnen het bedrijf het assortiment kan worden versterkt met meer lokale producten. Spar heeft zichzelf als doel gesteld om het aantal Hongaarse producten zowel in kwaliteit als in kwantiteit te verbeteren. Er wordt met name gekeken naar verse groente en fruit, zuivel, gevogelte en vlees.
Bron: spar-international.com 

VK: Morrisons wil 2.240 schoonmakers werven
Morrisons gaat meer investeren in zijn standaard voor hygiëne. De investering is onderdeel van een nieuwe programma, waarbij elke vestiging een grondige reiniging van drie weken krijgt. Ook worden nieuwe middelen aangeschaft en wordt meer personeel aangetrokken voor schoonmaakfuncties. Eerder gaf Morrisons al £ 25 mln (€ 27,3 mln) uit voor meer veiligheidsmaatregelen in winkels, zoals schermen bij kassa's en bewegwijzering in winkels wegens het coronavirus. In totaal zijn er 2.240 schoonmaak-vacatures opgesteld.
Bron: clactonandfrintongazette.co.uk 

Nieuwe CEO en CFO voor Ahold Delhaize Serbia
Jan Willem Dockheer (CEO) en Ester Veninga (CFO) zullen in de komende periode samen de leiding nemen over de Servische tak van Ahold Delhaize. De twee nieuwe directieleden werden welkom geheten door de ambassadeur in Servië, waarbij de plannen van Ahold Delhaize voor de toekomst in Servië werden besproken. Ook werd gesproken over onder andere digitale innovatie en samenwerking op het gebied van landbouw.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Spar Group heeft meer omzet, maar ook tragere ontwikkeling in Polen
De Zuid-Afrikaanse Spar Group heeft zijn omzet toe zien nemen in Ierland, Zwitserland en de Zuid-Afrikaanse thuismarkt. De ontwikkelingen binnen de Poolse markt hebben echter vertraging opgelopen wegens beperkingen omtrent COVID-19. Spar Group gas onlangs een fiscaal overzicht over de periode van 48 weken tot 28 augustus 2020. Binnen Zuid-Afrika nam de omzet toe met 4,8%. De omzettoename op like-for-like-basis was 7,5%. Eerder maakte het bedrijf een aantal veranderingen bekend op het gebied van management.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Asda test nieuwe winkelconcepten
Asda gaat met een aantal grote merken nieuwe winkelconcepten testen. Het initiatief is vorig jaar van start gegaan. Het bedrijf is nu van plan om in samenwerking met de pompstationketen EG Group kleine winkels te openen. Ook wordt met de doe-het-zelf-keten B&Q een concept ontwikkeld voor Asda-afdelingen binnen B&Q-vestigingen.
Bron: corporate.asda.com 

Duitsland: ruzie binnen Aldi-dynastie
Er is ruzie binnen de Duitse familie die verantwoordelijk is voor de keten Aldi. Nicolay Albrecht, kleinzoon van oprichter Theo Albrecht, heeft via een rechtszaak zijn moeder en de rest van zijn familie beschuldigd van fraude. De beschuldiging luidt dat Babette Albrecht, haar twee dochters en hun advocaat zichzelf met jaarlijkse uitkeringen verrijken ten koste van het bedrijf. Ook zouden de beschuldigde familieleden met hun uitkeringen in gaan tegen rechterlijke uitspraken uit 2017 en 2019. Nicolay Albrecht geeft aan dat hij uitgesloten wordt van deze jaarlijkse uitbetalingen, die een waarde zouden hebben van rond de € 30 mln.
Bron: irishtimes.com 

VK: Tijdslots voor thuisbezorging sneller volgeboekt
Britse supermarkten maken melding van een toenemende vraag naar online bestelmogelijkheden. De toegenomen vraag is een reactie op waarschuwingen voor een mogelijke tweede lockdown in verband met het coronavirus. Ocado en Sainsbury’s gaven aan dat beschikbare tijdslots voor thuisbezorging in rap tempo werden volgeboekt. Ocado meldde op de eigen website dat boekingen sneller dan normaal worden geplaatst. Volgens The Mirror probeert Sainbury's uit alle macht de hoge vraag naar online retail bij te benen.
Bron: uk.news.yahoo.com 

Walmart verzamelt meer data dankzij geïntegreerde apps
Walmart heeft eerder dit jaar besloten om zijn online afhaaldiensten te integreren met zijn algemene winkelapp. Het bedrijf is hierdoor in staat om consumentendata via zowel online kanalen als in fysieke winkels te verzamelen. De retailer kan zo inzichten in consumentengedrag verkrijgen op een manier die voorheen niet mogelijk was, aldus Walmart-directeur John Furner. Walmart gebruikt kunstmatige intelligentie om te voorspellen wanneer mensen meer geneigd zijn om bepaalde producten te kopen. Ook wordt deze technologie gebruikt om in te schatten wat voor kanaal ze hiervoor zullen gebruiken. De verzamelde data heeft volgens Furner ervoor gezorgd dat Walmart zich beter aan kon passen aan de opmars van e-commerce, die dit jaar wegens COVID-19 zo belangrijk is geworden. 
Bron: grocerydive.com 

VS: Farmstead stelt eigen software beschikbaar voor andere retailers
De Amerikaanse online supermarkt Farmstead gaat zijn zelf ontwikkelde thuisbezorgsoftware Grocery OS beschikbaar stellen voor andere nationale en lokale supermarkten. Daarnaast blijft Farmstead ook zijn eigen merk nationaal ontwikkelen. Met de oplossingen van Farmstead kunnen kleine supermarktketens meer concurrerend vermogen ontwikkelen tegen grote online spelers zoals Amazon.
Bron: progressivegrocer.com 

Amazon vraagt naar freelancers voor Whole Foods
Amazon is op zoek naar freelancers die bij Whole Foods Market aan de slag willen. Volgens een rapport van Bloomberg worden de freelancers specifiek ingezet om online geplaatste bestellingen in winkels samen te stellen en deze vervolgens op het adres van de klant af te leveren. Het programma dat Amazon hiervoor heeft opgezet heet Shop and Deliver. ZZP-ers met interesse kunnen online een handleiding doornemen over hoe bestellingen worden samengesteld, verpakt en veilig op locatie worden bezorgd. Ook moeten freelancers na het lezen van de handleiding met succes een online toets maken. Shop and Deliver lijkt in grote lijnen op Amazon Flex. Dit was een initiatief dat in 2015 door Amazon werd ingezet, waarbij ZZP-ers bestellingen aan huis bezorgden.
Bron: grocerydive.com 

VS: Kroger past visuele AI-tech toe
Kroger Co. heeft samen met het techbedrijf Everseen gewerkt aan nieuwe visuele technologie op basis van kunstmatige intelligentie. De nieuwe technologie moet helpen om de winkelervaring te verbeteren. Het nieuwe systeem werd in maart voor het eerst ingezet en zal in de komende maanden worden toegepast bij steeds meer Kroger-locaties. Uiteindelijk moeten zo'n 2.500 winkels in de VS van het nieuwe systeem gebruk gaan maken.
Bron: progressivegrocer.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven