Initiatief tegen voedselverspilling met ontvochtiging in verpakkingen

SavrPak past de wetten van de natuurkunde en thermodynamica toe om vochtvorming in voedselverpakkingen tegen te gaan voordat de verpakte producten bederven. Toen het aan huis bezorgen en afhalen van maaltijden piekte tijdens de Covid-19-pandemie heeft het bedrijf de productie van haar gepatenteerde anti-voedselverspillingtechnologie fors opgeschaald.

Bill Birgen: luchtvaartvaartingenieur en bedenker van de SavrPak-technologie: "SavrPak werd aanvankelijk ontwikkeld om onze eigen lunch vers te houden, waarbij dezelfde onderliggende principes werden gebruikt als voor de ontwikkeling van omgevingssystemen voor vliegtuigen en ruimtevaartuigen. Ons team is blij eindelijk over voldoende capaciteit te beschikken om deze technologie aan bedrijven over heel de wereld aan te kunnen bieden en zo de kwaliteit van bezorg- en afhaalmaaltijden te verbeteren."

SavrPak is een diepgevroren 'pel-en-plak' sticker die het vocht uit de lucht in de container opneemt voordat dit de kans krijgt te condenseren. De sticker, die gemaakt is van voedselveilige materialen, vangt het vocht uit de lucht en houdt het weg bij het verpakte voedsel. SavrPak kan de vochtigheid in een verpakking onmiddellijk tot wel 45% reduceren, waardoor het verpakte voedsel verser blijft dan bij elke andere oplossing die er op de markt is, zo beweert het bedrijf.

Volgens packaginginsights.com kan de sticker bij gebruik in voorverpakte voedingsmiddelen de houdbaarheid tot wel 10 - 14 dagen verlengen waarmee zij een oplossing biedt voor het groeiende probleem van voedselverspilling in de VS, waar jaarlijks meer dan 36 mld ton voedsel in de vuilnisbak belandt.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven