Slechte weersomstandigheden drijven exportprijs van Chinese diepgevroren groenten op

De exportprijs van diepgevrorengroenten is dit jaar vrij hoog, vooral omdat de prijs van versproducten is gestegen. China gaat dit jaar gebukt onder extreme weersomstandigheden, zoals overstromingen en hagel. De impact van deze omstandigheden heeft de oogst van Chinese groenten beperkt, wat op zijn beurt de marktprijs heeft opgedreven," verklaart Ross van Rizhao Green Extension Food Co.

De markt voor diepgevroren groenten heeft enorm geprofiteerd van de vooruitgang in de diepvriestechnologie. Ten eerste zorgt de verbeterde technologie ervoor dat het verlies aan voedingsstoffen steeds kleiner wordt. De groenten worden direct na de oogst in de buurt van het teeltbedrijf verwerkt, waardoor de groenten minder tijd hebben om te ademen en de micro-organismen minder tijd hebben om te groeien in vergelijking met verse groenten die over lange afstanden worden vervoerd. Op deze manier blijven de voedingsstoffen in de groenten bewaard.

Ten tweede kunnen diepgevroren groenten worden bewaard in gekoelde transportcontainers voor een periode van enkele maanden tot twee jaar. Ze zijn ook gemakkelijk thuis in de vriezer op te slaan, zonder dat de consument zich zorgen hoeft te maken over het bederven van de groenten.

"Wij exporteren onze diepgevroren producten met name naar Europa. We exporteren diepgevroren uitjes, knoflook en gember. Er is dit jaar vrij veel van deze producten geëxporteerd. Dat komt vooral omdat consumenten over de hele wereld weten dat deze groenten helpen om hun immuunsysteem te versterken. Tegelijkertijd hebben we ook een kleine hoeveelheid diepgevroren groenten geleverd aan de binnenlandse markt. Onze afzet op de binnenlandse markt is de afgelopen jaren elk jaar gegroeid, wat heeft bijgedragen aan de verspreiding van onze naam onder de Chinese consumenten," besluit Ross.

Voor meer informatie:
Dhr. Ross
Rizhao Green Extension Food Co., Ltd.
+86 186 1362 7219
WeChat ID: +86 186 1362 7219
Skype-ID: RZDWSP


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven