Fratelli Redavid:

"Afzet Apulische druiven loopt goed door, vooral die voor pitloze druiven"

"Duitsland, Nederland, Zwitserland en Oostenrijk zijn de belangrijkste bestemmingen voor onze Apulische tafeldruiven. De bestellingen komen constant binnen en de prijzen zijn in lijn met die van vorig jaar, met een lichte stijging voor rode cultivars. Sinds het begin van het seizoen loopt de afzet gestaag door, ondanks de coronacrisis en de moeilijkheden die daarmee gepaard gaan, maar vanaf nu gaat het pas echt beginnen. De vraag naar pitloze druiven groeit in een snel tempo. Momenteel is het wachten op druiven met de optimale kleur en brix, die de buitenlandse markten vereisen," zegt Chiara Redavid, agronoom en verkoopmanager van Fratelli Redavid, een Apulisch bedrijf dat druiven teelt en afzet.

"Wij hebben ongeveer 60 hectare in eigen productie. Het gaat dan om druiven met en zonder pitten. Op dit moment is de afzet vooral gericht op pitloze rassen. Dit jaar is er voor deze cultivar in de gebieden in het zuiden van Bari vertraging opgetreden in de rijping door gevallen van valse meeldauw als gevolg van de vochtige weersomstandigheden van de afgelopen maanden. Gelukkig is alles snel opgelost, maar we zullen nog tien dagen moeten wachten voordat we kunnen gaan knippen. Ik moet echter wel zeggen dat de prijzen voor de druiven met pit niet erg bevredigend zijn, maar we hopen dat de prijzen vanaf het begin van de nieuwe maand, wanneer de kwaliteit uitstekend zal zijn, zullen verbeteren."

"We bedienen zowel de algemene markten als de buitenlandse winkelketens. De kwaliteit van de druiven, met name van het huidige seizoen, is gegarandeerd. Kleur, smaak en grootte van de druiven kenmerken de Apulische productie, met een toename van de consumptie in de richting van pitloze druiven," besluit Redavid.

Voor meer informatie:
Chiara Redavid
F.lli Redavid S.A.S.
SP240, km 13.600
70018 Rutigliano BA, Italië
+39 (0)80 859 7626
info@fratelliredavid.com
www.fratelliredavid.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven