Russische uienprijzen stijgen in een week tijd met 22%

Deze week zijn de meeste Russische telers begonnen met het oogsten van de late uienrassen, waarvoor volgens analisten van EastFruit de vraag en de prijzen traditioneel hoog zijn. Telers melden dat de handelsactiviteit op de uienmarkt aanzienlijk is toegenomen en dat er tot het einde van de week ladingen kwaliteitsproducten verwacht worden. Dit is niet de enige reden achter de prijsstijging. Een andere oorzaak is het regenachtige weer in sommige zuidelijke regio's.

Telers zijn momenteel bereid om uien van hoge kwaliteit af te zetten voor niet minder dan € 0,10-0,16/kg), wat gemiddeld 22% duurder is dan een week eerder.

Analisten melden ook dat de telers de meeste uien van goede kwaliteit bij voorkeur opslaan en in kleine partijen afzetten.

Opgemerkt moet worden dat de uienprijs op de Russische markt nog steeds gemiddeld 10% lager ligt dan in dezelfde periode vorig jaar, hoewel de meeste belangrijke spelers verdere prijsstijgingen in dit segment voorspellen. Zij stellen dat de groothandels binnenkort beginnen met het inkopen van voorraaduien.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven