13 AGF producten los aangeboden bij Aldi UK

Tsjechische miljardair neemt aandeel in Sainsbury's
De Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky heeft via zijn bedrijf VESA Equity Investment een belang van 3,05% verkregen in J. Sainsbury. Daarmee is Kretinsky de vierde grootste aandeelhouder van de supermarktketen Sainsbury's geworden. Kretinsky heeft al een portfolio aan investeringen in de retailsector, waaronder ook de Duitse retailer Metro en de Franse supermarktgroep Casino vallen. Door de investering van Kretinsky is de aandelenkoers van Sainsbury's met 3% gestegen. 
Bron: reuters.com 

VK: John Lewis gaat zowel warenhuizen als Waitrose niet verkopen
Volgens Sharon White, de voorzitter van de raad van bestuur van John Lewis Partnership, zijn er geen plannen om eigen warenhuizen of de supermarktketen Waitrose van de hand te doen. Op dit moment is het bedrijf verwikkeld in een strategische evaluatie. “We zijn actief op zoek naar vormen van samenwerking met partners die onze visie delen", aldus White. "We maken daarbij duidelijk gemaakt dat het niet verkopen van onze eigen merken een harde eis is”. 
Bron: uk.reuters.com 

Novus koopt Billa in Oekraïne
De eigenaar van Novus Ukraine LLC, het bedrijf Consul Trade House UAB, heeft een overeenkomst getekend met Rewe International AG voor de volledige overname van de supermarktketen Billa-Ukraine. Volgens een persverklaring van Novus zullen zowel Novus Ukraine LLC en Billa-Ukraine als normaal verder functioneren. Eerder afgesloten verplichtingen met partners zullen als normaal worden voldaan. De overname door Novus wordt op dit moment beoordeeld door de mededingingsautoriteit van Oekraïne. Als de overname wordt goedgekeurd zal deze officieel worden aangekondigd, samen met de verdere plannen voor de toekomst van Novus en Billa.
Source: open4business.com.ua 

VK: 13 AGF producten los aangeboden bij Aldi
Aldi test in Britse vestigingen een nieuw systeem voor de afzet van groente en fruit. Het systeem houdt in dat 13 AGF-soorten zonder verpakking worden aangeboden, zodat plastic afval kan worden verminderd. Bij de kassa's van de betreffende vestigingen zijn weegschalen geïnstalleerd, zodat kassamedewerkers nauwkeurig kunnen bepalen hoeveel de klant voor de groente of fruit moet betalen. Het nieuwe systeem wordt bij 77 vestigingen in het noordoosten van Engeland getest. Bij succes wordt dit doorgevoerd naar alle vestigingen in het Verenigd Koninkrijk.
Bron: lincolnshirelive.co.uk 

Maxima Group heeft 23% meer halfjaaromzet in Bulgarije
De in Litouwen gevestigde retailer Maxima Group zag in de Bulgaarse sector zijn omzet fors toenemen. De omzet is in Bulgarije in het eerste halfjaar van 2020 gestegen met 23,4%. De extra omzet werd voornamelijk gegenereerd door middel van uitbreidingen. De like-for-like-omzet steeg in dezelfde periode dankzij een hoge inflatie met 6,7%. Maxima is via de keten T-Market actief in Bulgarije. Het bedrijf behaalde in het eerste halfjaar een bruto winst van € 163 mln. Jaar op jaar gezien is dat een toename van € 21 mln.
Bron: seenews.com 

VK: 10% meer LFL-omzet voor Waitrose in eerste halfjaar
De omzet van Waitrose over het eerste halfjaar is jaar op jaar toegenomen met 8,3%. Voor de periode van zes maanden tot 25 juli 2020 kwam de omzet neer op £3,4 mld (€ 3,7 mld). De winst steeg in dezelfde periode met dubbele cijfers. De negatieve omzetgroei en tegenvallende winst van de zusterketen John Lewis heeft echter een dempende invloed op het totale resultaat van moederbedrijf John Lewis Partnership. De like-for-like-omzet van Waitrose steeg in de afgelopen periode met 9,6%. De winst steeg met 10,6% tot £ 586 mln (€ 641,7 mln).
Bron: retailanalysis.igd.com 

VK: Tesco pakt verspilling aan met Olio-app
Tesco gaat voedseloverschotten bij Britse winkels binnenkort aanbieden via de app Olio. De samenwerking met Olio moet ertoe leiden dat voedselverspilling wordt verminderd. Het netwerk van vrijwilligers dat van Olio gebruik maakt, gaat bij de Tesco-winkels overgebleven levensmiddelen inzamelen. Van deze levensmiddelen is de houdbaarheidsdatum bijna verstreken. De producten worden via het platform van Olio aangeboden, waar individuele gebruikers en gemeenschapsgroepen deze kunnen reserveren om ze vervolgens af te komen halen bij een Olio-locatie. 
Bron: edie.net 

VK: 35% meer winst voor Co-op
Co-op heeft in het eerste halfjaar 35% meer winst behaald. Ondanks dat waarschuwt de CEO van het bedrijf wel voor het feit dat het bedrijf niet immuun zal zijn voor de aankomende economische recessie. In de periode van een half jaar tot 4 juli steeg de omzet van Co-op met 7,6% tot £ 5,8 mld (€ 6,4 mld). Volgens de tussentijdse resultaten was de omzetstijging een direct gevolg van de coronacrisis. Zowel bij de supermarkten als de groothandelswinkels van Co-op werden uitstekende resultaten behaald. De supermarkten hadden voor het zevende jaar op rij een toename in like-for-like-omzet. De omzet steeg met 5,2% tot £3,9 mld (€ 4,3 mld). 
Bron: news.yahoo.com 

VK: John Lewis heeft verlies van £ 55 mln in eerste halfjaar
John Lewis Partnership had over zijn eerste halfjaar een verlies van £ 55 mln (€ 60,2 mln). Het bedrijf heeft aangegeven dit jaar geen bonus voor zijn werknemers uit te keren. Het verlies is direct te wijten aan de coronacrisis, waar de retailgroep nu langzaam aan van herstelt. John Lewis Partnership is de eigenaar van de gelijknamige warenhuisketen en de supermarktketen Waitrose. Volgens John Lewis Partnership zijn de vooruitzichten voor het komende halfjaar onzeker wegens de huidige economische situatie. 
Bron: reuters.com 

Australië: Drakes gebruikt Recall-platform van GS1
De zelfstandige supermarktketen Drakes Supermarkets gaat gebruik maken van het Recall-platform van GS1 Australia. Dit is een digitaal platform dat op een efficiënte manier onveilige en ongeschikte producten uit winkelschappen filtert. 
Bron: mhdsupplychain.com.au 

VS: Whole Foods aan kop als beste werkplek voor afgestudeerden
Forbes heeft samen met het marktonderzoeksbureau Statista zijn jaarlijkse index opgesteld van welke bedrijven de beste werkgevers zijn voor afgestudeerden. In de periode van maart tot en met juni werd een enquête gehouden onder 20.000 Amerikanen met minder dan 10 jaar werkervaring. Op deze manier wordt jaarlijks een lijst gepubliceerd van 250 bedrijven. Dit jaar staat voor het eerst Whole Foods Market op nummer een. In de index van vorig jaar had deze supermarktketen nog een notering op de 39ste plaats. De nummer een van vorig jaar, de supermarktketen Trader Joe's, staat nu op de tweede positie.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Walmart gaat lonen verhogen
Walmart gaat loonsverhogingen doorvoeren voor zijn werknemers. Ook worden een aantal veranderingen doorgevoerd met betrekking tot management. Door de veranderingen moeten werknemers meer ruimte krijgen voor carrièremogelijkheden en toekomstige salarisverhogingen. Volgens COO Dacona Smith wordt in Supercenter-vestigingen een bedrijfsmodel ingevoerd, dat uit gaat van werken in teamverband. Een vergelijkbaar model is in het afgelopen jaar met succes geïmplementeerd bij de Walmart-ketens Sam's Club en Neighborhoud Market. "We investeren in nieuwe rollen en vaardigheden, die ons meer flexibiliteit geven om de klant van dienst te zijn", aldus Smith.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: eerste Amazon Fresh-winkel geopend voor publiek
Amazon heeft onlangs in Woodland Hills, Californië zijn langverwachte eerste vestiging van het format Amazon Fresh voor een algemeen publiek geopend. De winkel met een oppervlak van 3.250 vierkante meter opende aan het eind van augustus al zijn deuren, maar was toen alleen nog op uitnodiging toegankelijk voor een beperkt publiek. De winkel hanteert dagelijkse lage prijzen voor onder andere bananen en uien en heeft wekelijkse kortingsacties.
Bron: supermarketnews.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven