Glenberries gaat kas van 300 hectare bouwen

Glenberries gaat in de komende twee jaar een kas op 300 hectare inrichten, waarbij GEL 200 miljoen (€ 52 mln) wordt geïnvesteerd in de uitvoering van het project. Het Georgische bedrijf is met name actief op het gebied van het invriezen en de productie van kant-en-klare diepgevroren groenten en fruit. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook verse groenten en fruit.

Volgens de oprichter van het bedrijf, Rafael Maghalashvili, vraagt de markt om natuurlijke en hoogwaardige producten, maar moet het bedrijf een deel van de groenten en fruit uit de buurlanden importeren. Dat is de reden dat Glenberries zelf kassen gaat bouwen voor de teelt van groenten en fruit.

Op dit moment heeft het bedrijf op 5 hectare kassen voor de teelt van broccoli en bloemkool en op 11 hectare een kas voor de teelt van aardbeien. Daarnaast zijn er ook bouwwerkzaamheden aan de gang op 7 hectare. Maghalashvili is van plan een perceel grond in Marneuli te kopen voor een aardbeienkas op 25 hectare.

Volgens cbw.ge krijgt Glenberries bestellingen uit de VS en Israël. Klanten bestellen groenten, aardbeien, frambozen en bramen. Glenberries startte zijn activiteiten in 2018. De initiële investering bedroeg GEL 9 miljoen (€ 2,34 mln). Glenberries heeft zijn kassen gebouwd in Kareli, in de regio Shida Kartli in het centrale deel van Georgië.

Voor meer informatie:
Glenberries Inc.
+995 599 000018
info@glenberries.ge
www.glenberries.ge


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven