Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Coop opent winkel voor autisten

Finse supermarktketen breidt uit in Estland
De Finse supermarktketen Prisma is van plan om uit te breiden in Estland. In het komende jaar wil de keten drie nieuwe filialen openen in de hoofdstad Tallinn. Op dit moment heeft Prisma al vestigingen in Tallinn, Narva en Tartu. De formats van Prisma variëren van kleine buurtwinkels in het oude stadscentrum van Tallinn tot grote hypermarkten in winkelcentra.
Bron: news.err.ee 

VK: Waitrose sluit vier winkels
Waitrose, dat onderdeel is van John Lewis Partnership, is van plan om vier winkels in december te sluiten. De winkels worden gesloten omdat de keten niet in staat is om deze locaties winstgevend te maken. De betreffende vestigingen bevinden zich in Caldicot in Wales, in Ipswich Corn Exchange in het oosten van Engeland en in Shrewsbury en Wolverhampton in het midden van Engeland. Het filiaal in Wolverhampton wordt overgenomen door Tesco. Volgens Waitrose vallen er mogelijk tot 124 ontslagen. De 140 werknemers van de winkel in Wolverhampton zullen bij Tesco in dienst komen.
Bron: uk.reuters.com 

VK: Lidl maakt doelstellingen voor minder plastic bekend
Lidl heeft nieuwe doelstellingen bekend gemaakt met betrekking tot plastic afval. De supermarktgroep wil met name de hoeveelheid aan plastic verpakkingen van eigen huismerken verminderen. Met 2025 moet bij de Britse tak van Lidl het plastic verbruik met 40% zijn verminderd. Ook moet met 2025 het totale aantal aan plastic verpakkingen bij huismerkproducten met 25% zijn teruggedrongen.
Bron: retailgazette.co.uk 

Italië: Coop Lombardia opent winkel voor autisten
Het Italiaanse Coop Lombardia heeft in Monza een nieuwe winkel geopend, die specifiek is gericht op autistische klanten. De supermarkt is opgezet in samenwerking met twee belangenorganisaties voor familieleden van autisten, PizzAut en Alla3. De winkel is de eerste in zijn soort in Italië en heeft onder andere zacht licht, speciaal getraind personeel en maatregelen tegen harde geluiden. Ook maakt de winkel gebruik van bewegwijzering en routineuze uitleg door middel van simpele illustraties. Deze vorm van uitleg voldoet aan de maatstaven voor augmentatieve en alternatieve communicatie (AAC), die zijn opgesteld door experts op het gebied van autisme.
Bron: esmmagazine.com 

België: Carrefour sluit partnerschap voor e-commerce
Carrefour heeft plannen aangekondigd om in België zijn winstgevend vermogen en productiviteit op het gebied van e-commerce te verbeteren. De retailgroep heeft hiervoor een partnerschap gesloten met Food-X Technologies. Food-X Technologies is gespecialiseerd in software voor het verwerken en bezorgen van online bestellingen. Rond medio 2021 moet het systeem van Food-X in België door Carrefour zijn geïmplementeerd.
Bron: esmmagazine.com 

Amazon Prime van start in Turkse markt
Amazon Prime is de Turkse markt opgegaan. Volgens een persverklaring van Amazon combineert een Prime-lidmaatschap alle verschillende webwinkels, streamingdiensten en andere services van Amazon onder een enkel abonnement. Ook biedt Prime bepaalde voordelen, zoals originele online content en thuisbezorging op de dag van bestelling. Wereldwijd zijn er verspreid over 19 landen 150 mln Prime-leden.
Bron: dailysabah.com 

VK: Iceland publiceert eigen plasticverbruik
De Britse supermarktketen iceland heeft zijn eigen cijfers met betrekking tot plasticverbruik gepubliceerd. De keten doet een oproep bij concurrenten om hetzelfde te doen. Volgens Iceland is meer transparantie met betrekking tot hoeveel plastic in verpakkingen en de leveringsketen wordt gebruikt een goede stap in de richting van minder plastic afval. Alle grote supermarktketens van het Verenigd Koninkrijk proberen plastic afval in de bedrijfsvoering te verminderen. Iceland  heeft nu een beroep op de Britse overheid gedaan om de publicatie van statistieken omtrent plasticverbruik verplicht te stellen. 
Bron: bbc.com 

VS: Giant wil 4.000 nieuwe werknemers
De lokale supermarktketen The Giant Company plans wil 4.000 voltijds en deeltijds werknemers werven. Het nieuwe werkleger is nodig om de sterke vraag vanuit de consument in de aanloop naar de feestdagen het hoofd te kunnen bieden. Volgens de in Pennsylvania gevestigde keten zijn de nieuwe werknemers nodig op zowel de winkelvloer als achter de schermen. Een aantal van de openstaande vacatures betreffen een nieuwe vestiging in Harrisburg, Pennsylvania, die op 23 oktober in bedrijf zal gaan.
Bron: supermarketnews.com 

Canada: Voilà by Sobeys start afhaaldiensten in Nova Scotia
Empire Company Limited breidt via zijn dochteronderneming Sobeys de mogelijkheden voor e-commerce uit aan de Atlantische kust van Canada. De afhaaldienst Voilà by Sobeys is beschikbaar bij drie Sobeys-winkels in Nova Scotia. Klanten kunnen online via een app of de site voila.ca boodschappen bestellen, die bij het afhalen door werknemers naar de auto van de klant worden gebracht.
Bron: newswire.ca 

VS: Jet Foods wil voor Thanksgiving winkels openen in Chicago
Een nieuwe supermarktketen met de naam Jet Foods wil nog voor Thanksgiving vestigingen openen in Carol Stream, Park Forest en Des Plaines in de omgeving van Chicago. In de komende weken wordt begonnen met het werven van personeel voor de vestigingen in Carol Stream en Park Forest, aldus directeur John Everest Thomas in een interview met de Daily Herald. Thomas is CEO van het moederbedrijf van Jet Foods, Freedom Development Group. Freedom Development Group is een vastgoedholding met verschillende vaste activa op het gebied van retail, kantoren en woonhuizen in Chicago, Aurora, Elgin, Waukegan, Elkhart, Indiana en St. Paul, Minnesota.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Big Y opent distributiecentrum voor versproducten
Big Y Foods Inc. heeft de naam en het logo onthuld van zijn nieuwe Fresh & Local Distribution Center. Het nieuwe logistieke centrum zal aan het begin van 2021 volledig in bedrijf gaan. Big Y Foods werkt op dit moment samen met meer dan 500 lokale telers in de omgeving van New England. Het distributiecentrum vormt een handig knooppunt voor leveranciers en omliggende supermarkten. Het is hierdoor niet langer meer nodig dat de telers met hun producten afreizen naar afzonderlijke winkels. De faciliteit maakt gebruik van geavanceerde technologieën, zoals temperatuurzones voor gegarandeerd verse AGF.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Wegmans opent in lente 2021 winkels in North Carolina
Wegmans is van plan om in de lente van 2021 winkels in bedrijf te laten gaan in North Carolina. De betreffende winkels zijn op dit moment in aanbouw. Zonder verder in details te treden maakte Wegmans in een artikel op de eigen website dat de eerste nieuwe winkel aan het begin van de volgende lente in Chapel Hill, North Carolina wordt geopend. Aan het eind van de lente volgt daarop een filiaal in Wake Forest, eveneens in North Carolina. Het bedrijf is van plan om ongeveer 400 werknemers voor elk van deze twee winkels aan te nemen. Aanvankelijk worden de nieuwe werknemers getraind bij huidige locaties in Raleigh en West Cary, North Carolina. 
Bron: grocerydive.com 

Amazon wil netwerk van 1.500 kleine dc's in de VS
Naar verluidt is Amazon van plan om tot 1.500 kleine distributiecentra voor online retail te openen. Het logistieke netwerk dat hierdoor ontstaat is gericht op snellere thuisbezorging in steden en voorsteden verspreid over heel de VS. Bloomberg heeft aan de hand van anonieme bronnen melding gemaakt over de ambitieuze plannen van Amazon.
Bron: forbes.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven