Natuurbranden en stormen zullen leiden tot kleinere appeloogst in de Verenigde Staten

Begin augustus werd de eerste raming voor de appeloogst in de Amerikaanse staat Washington bekendgemaakt, die stond op 134 mln dozen (18,1 kilo), wat overeenkomt met die van voorgaand seizoen (133 mln dozen). Na deze eerste raming hebben stormen, natuurbranden en een meer nauwkeurige rapportage van de aantallen appelen aan de bomen er echter toe geleid dat de raming van de appeloogst  2020-2021 waarschijnlijk naar beneden zal moeten worden bijgesteld. 

Het stormachtige weer rondom Labour Day heeft veel appelen uit de bomen geblazen en in sommige boomgaarden raakten ook de trellissystemen beschadigd. De natuurbranden in Washington en elders aan de Westkust werden nog eens extra aangewakkerd door de krachtige wind waardoor er veel rookdeeltjes in de lucht waren en de oogst een paar dagen moest worden onderbroken of in sommige gebieden zelfs helemaal stil kwam te liggen. De verwachting is dat de oogst 10% lager zal uit zal vallen als gevolg van deze extreme weersomstandigheden.

 

In Washington waren telers eind augustus begonnen aan de pluk van Gala-appelen, gevolgd door Honeycrisp. De oogst in Washington start doorgaans half augustus en duurt tot en met november. De rassen Red Delicious, Fuji en Cosmic Crisp worden oktober geplukt en het seizoen wordt in november afgesloten met de pluk van Granny Smith en Cripps Pink.

De vraag naar Washington-appelen is sterk nu consumenten bewuster met hun gezondheid bezig zijn en grotere hoeveelheden tegelijk inkopen. Het aantal appelen dat in deze periode werd verladen is iets kleiner dan vorig seizoen maar de afzet verloopt over het algemeen prima. Leveranciers doen er alles aan om aan de vraag te beantwoorden en zich aan hun doelstellingen voor het seizoen te houden.

Washington is de grootste appelproducent in de VS en goed voor 65% van de totale Amerikaanse appeloogst. De staat exporteert een derde van haar oogst naar meer dan 60 markten over heel de wereld en heeft een aandeel van 95% in de Amerikaanse appelexport.

De Washington Apple Commission is een non-profit organisatie die zich bezig bezighoudt met de promotie en marketing van Washington-appelen op internationale markten. 

 

 

Voor meer informatie:
Washington Apple Commission
www.bestapples.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven