"We verwachten geen problemen met de beschikbaarheid en kwaliteit van onze appels"

Polen start volgende week met grootschalige appelexport

In Polen is het appelseizoen van start gegaan. De oogst begon twee weken later maar vanaf volgende week zullen er op grote schaal appelen worden geëxporteerd. Hoewel sommige exporteurs zich zorgen maakten over de kwaliteit vanwege hagel en vorst heeft Ewa-Bis vertrouwen in zowel de beschikbaarheid als kwaliteit van haar producten. 

 

Nu het Poolse seizoen haar drukste fase ingaat, is commercieel directeur Natalia Bagmut positief over de vooruitzichten. "Het zal een betere oogst worden dan de vorige. De hoge prijzen zullen dit seizoen niet aanhouden. Ook nu al zien we de appelprijzen in Polen fors dalen. Dit komt omdat er dit seizoen beduidend meer appelen van goede kwaliteit beschikbaar zullen zijn. Polen produceert ook steeds grotere aantallen Gala-appelen, die wereldwijd zeer populair zijn en dit heeft effect op de concurrentie en de prijzen op de binnenlandse markt. We verwachten onze appelexport met 20% te verhogen ten opzichte van vorig seizoen."

De vraag naar Poolse appelen trekt aan. Men zou denken dat de ongunstige weersomstandigheden geleid hebben tot tekorten maar Bagmut is ervan overtuigd dat het bedrijf in staat zal zijn om aan de vraag te beantwoorden. Vanwege het feit dat de oogst dit jaar zo'n twee weken vertraging op heeft gelopen, is er nu al veel belangstelling van zowel Europese markten als markten in het Midden-Oosten. We zullen echter nog ongeveer een week moeten wachten voor we kunnen starten met de grootschalige export van onze appelen. De voorjaarsvorst en stormen hebben grote schade veroorzaakt in sommige delen van Polen. Ewa-Bis werkt echter samen met een groot aantal fruittelers en we verwachten daarom geen problemen met de beschikbaarheid en kwaliteit van onze producten," legt ze uit.  

 

Dit seizoen zal anders dan anders zijn. Normaal gesproken is Ewa-Bis met een stand op de grote vakbeurzen aanwezig. Bagmut is echter van mening dat het merk sterk genoeg is om het een jaar zonder vakbeurzen te stellen. "We vinden het uiteraard erg jammer dat we niet de mogelijkheid zullen hebben om onze klanten te ontmoeten tijdens dit soort evenementen. Gelukkig is ons merk al vrij bekend op de binnen- en buitenlandse markt. We zullen wel deelnemen aan verschillende online conferenties en vakbeurzen," zegt ze tot slot. 

 

Voor meer informatie:

Damian Kozlowski
Grupa Owoce Natury
Ewa-Bis
Tel: + 48 668 117 500
Email: damian.kozlowski@ewabis.com.pl  
www.owocenatury.eu  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven