De hardheid van fruit gebruiken als indicator voor de rijpheid verhoogt de productkwaliteit

Meetinstrumenten voor het bepalen van de hardheid van fruit worden doorgaans penetrometers genoemd. Fresh Produce Instruments is een leverancier van deze instrumenten, die worden gebruikt op onderzoeksafdelingen, universiteiten, pakstations en teeltbedrijven om de hardheid van vrijwel alle fruitsoorten op een snelle en nauwkeurige manier te meten en zo de productkwaliteit te verbeteren. Wereldwijd worden hardheidsmetingen gebruikt als indicator voor de rijpheid van groenten en fruit. 

“Deze instrumenten zijn een voordelig en onmisbaar hulpmiddel voor het bepalen van de rijpheid van fruit bij het oogsten, verladen en consumeren," zegt Anna Zegveld van Fresh Produce Instruments. 

De penetrometers van Fresh Produce Instruments zijn zowel in een draagbaar als benchtopmodel verkrijgbaar en geschikt voor een  verscheidenheid aan groente- en fruitformaten. Mobiele penetrometers zijn een uitstekende keuze voor professionals die de rijpheid van fruit in de boomgaard willen meten voor de oogst. Benchtop-penetrometers, zoals de vernieuwde Fruit Texture Analyzer (FTA), meten de hardheid van het fruit met één druk op de knop en slaan de data op een PC op. Appelen, peren, perziken, nectarines, kiwi's, avocado's en nog veel meer soorten kunnen snel, eenvoudig worden getest met een betrouwbaar meetresultaat. 

Voor gebruikers die interesse hebben in een alternatief dat zowel als mobiel apparaat als benchtop-model kan worden gebruikt, is er penetrometer met een bijpassende statief verkrijgbaar. Manuele testopstellingen zijn makkelijk te verplaatsten en voorzien van een robuust hefmechanisme dat beweegt via twee geleiders en voorzien is van goed aansluitende klembussen. Extra accessoires voor het testen van de fruitrijpheid zijn een roestvrijstalen fruitschiller en een penetrometer kalibratiestatief. 

 

Voor meer informatie: 
Anna Zegveld
Fresh Produce Instruments
Tel: +31 850601835
Email: az@freshproduceinstruments.com
www.freshproduceinstruments.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven