Zweer van Aalsburg, FruitMasters:

"Hogere prijsvorming appelen dan bij de start vorig jaar"

Tholen - De pluk in het hardfruit verloopt momenteel voorspoedig.. "De pluk van Conference-peren is een eind gebeurd. Lukassen, Doyenné du Comice en Gieser Wildeman worden nog geplukt", vertelt Zweer van Aalsburg van FruitMasters. "Bij de Elstar zitten de meesten in de tweede pluk, terwijl anderen alweer aan het afronden zijn, dit zijn vaak de percelen die erg dun behang hadden, dus het gaat hard. Vervolgens volgen Jonagold, Red Prince, Kanzi en de latere rassen nog."

Volgens de Product Group manager van FruitMasters wordt er door sommige telers momenteel beregend tegen zonnebrand vanwege het extreem warme weer wat bijzonder is voor tijd van jaar. "De opbrengsten in de peren zijn in lijn met de prognoses die tijdens Prognosfruit bekend zijn gemaakt. Voor de appelen is het nog te vroeg om wat te zeggen over de opbrengsten."

"De vraag is in elk geval goed, maar die is eigenlijk al maanden goed geweest. De markt was leeg en de importappelen zijn uitverkocht, waardoor iedereen overschakelt op eigen productie in Europa", aldus Zweer. De verkoop van de zomerrassen  Triomphe de Vienne-peren is alweer gebeurd en ook met de Delbare-appelen zitten we in de laatste loodjes."

"De vooruitzichten zijn goed eerst de oogst binnen dan is er meer duidelijkheid. Ik verwacht zelf dat de afzet in Nederland sowieso goed door zal blijven lopen. Er zijn minder appelen, dus dat zal zeker merkbaar zijn in een hogere prijsvorming dan vorig jaar", besluit Zweer.

Voor meer informatie:
Zweer van Aalsburg
FruitMasters
Deilseweg 7
Postbus 222
4190 CE Geldermalsen
Tel: 0345 578 808
Z.vanAalsburg@fruitmasters.nl     
www.fruitmasters.com  

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven