Serviagro 2000 behaalt certificaat van Sohiscert

Eerste COVID-19 keurmerk in Spaanse AGF-sector uitgereikt

Serviagro 2000, een bedrijf uit Málaga dat zich toelegt op de export van bio-citrus, is de eerste onderneming uit de Spaanse AGF-sector die het AgroCovid-19-certificaat heeft behaald. Het keurmerk, uitgegeven door Sohiscert, garandeert dat alle nodige maatregelen tegen de verspreiding van corona strikt nagevolgd worden.

Het certificaat is aan Serviagro 2000 toegekend nadat een externe audit had uitgewezen dat het bedrijf zijn werknemers, chauffeurs en bezoekers aan de hand van preventiemaatregelen op een adequate manier beschermt tegen het coronavirus.

Het familiebedrijf, al meer dan 20 jaar specialist in bio-citrus, zet jaarlijks 20.000 ton af onder het merk Vega Verde en telt meer dan 400 medewerkers. Het sorteer- en pakstation van het bedrijf beschikt over talrijke certificeringen op het gebied van biologische teelt en voedselveiligheid. Het verwerkingscentrum, gelegen in de gemeente Alhaurín de la Torre, voert een als essentieel beschouwde activiteit uit en lag dus nooit stil in de voorbije maanden, ook niet toen corona het hardst toesloeg en heel Spanje in lockdown ging. Het bedrijf nam toen zonder aarzelen alle nodige preventiemaatregelen in acht om ervoor te zorgen dat het werk te allen tijde veilig uitgevoerd kon worden.

De behaalde certificering ondersteunt het engagement van Serviagro 2000 om de veiligheid van zijn werknemers te garanderen en de verspreiding van corona tegen te gaan. De middelen die men daarvoor aanwendt zijn van velerlei aard: protocollen, voorlichting, risicopreventie, persoonlijke beschermingsmiddelen en hygiënemaatregelen.

Het Agrofood-protocol tegen Covid-19, ook wel AgroCovid-19 genoemd, is opgesteld door het certificeringsbedrijf Sohiscert en reikt de bedrijven van de agrofoodsector een standaardtool aan om te kunnen handelen volgens de aanbevelingen van nationale en internationale referentie-organisaties en volgens de richtlijnen van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid en de bevoegde autoriteiten op regionaal niveau.

 

Voor meer informatie:

Sohiscert
Finca la Cañada, Ctra. Sevilla-Utrera. Km 20.8
41710 Utrera (Sevilla) - Spanje
Tel: +34 955 868 051
Fax: +34 955 868 137
sohiscert@sohiscert.com
https://sohiscert.com

Vega Verde (Serviagro 2000)
C/ del Cine 68
29130 Alhaurín de la Torre (Málaga) - Spanje
Tel: +34 952 00 48 20
www.vegaverde.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven