7e exporteur ter wereld

Keniaanse avocadohandel gedijt ondanks pandemie

Ondanks de vreemde tijden waarin we leven, lijkt de teelt en handel in avocado’s in Kenia te floreren. Kenia heeft onlangs Afrika overtroffen in de wereldwijde export en staat op dit moment op de 7e plaats van de grootste avocado-exporteurs ter wereld.

De diversiteit van de avocado heeft invloed gehad op de vraag, die elk jaar over de hele wereld toeneemt. Volgens InspiraFarms maakt de snelle groei van de vraag en de prijzen de avocado tot een van de belangrijkste verhandelde gewassen.

In de loop der jaren is de avocado-export in Kenia in een stroomversnelling geraakt. Het is nu een belangrijke bron van inkomsten en handel, niet alleen voor de telers, maar ook voor het land in zijn geheel. Uit de statistieken blijkt dat Kenia gemiddeld 191.000 ton avocado per jaar produceert en ongeveer 51.507 ton exporteert.

Volgens het Transparency Market Research (TMR) werd de wereldwijde avocadomarkt in 2018 getaxeerd op 13,64 miljard dollar (11,48 mld euro) en zal deze naar verwachting in 2026 een totale waarde van 21,56 miljard dollar (18,15 mld euro) bereiken. De markt zal naar verwachting een gezonde jaarlijkse groei van 5,9% laten zien gedurende de ramingsperiode 2018-2026.

Bron: sokodirectory.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven